Mikä on ketoosi?

Mikä on ketoosi?

2 vastausta

Ketoosi liittyy aineenvaihduntaan. Sana voi tarkoittaa aineenvaihdunnan tilaa joko ihmisellä tai eläimellä. Lypsykarjatiloilla puhutaan lehmän asetonitaudista. Ketoosi voi tarkoittaa myös kemiallista yhdistettä, sokeria.

Ketoosi on nykyisin ravitsemuksen ja painonhallinnan kiistakysymys, josta löytyy runsaasti erilaisia mielipiteitä. Kannattaa muistaa, että ketoosi on poikkeuksellinen tilanne, josta elimistö pyrkii pois.

Määritelmät löytyvät helposti Wikipediasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketoosi. Linkeistä pääsee laajempiin artikkeleihin.

Kommentit (0)
09.07.202114:22
5
5

Ketoosi on aineenvaihdunnan tila, jossa keho alkaa hyödyntämään rasvaa energiana glukoosin sijaan. Keho menee ketoosiin, kun se ei saa tarpeeksi energiaa hiilihydraateista. kerrotaan https://xn--kohtiterveytt-nfb.fi/ketogeeninen-ruokavalio/ketoosi/ -artikkelissa

Aikaisemmin ketoosia käytettiin lähinnä joidenkin sairauksien hoitoon, mutta viimeisen parinkymmenen vuoden aikana siitä on tullut varsin suosittu painonhallinnan keino: https://yle.fi/uutiset/3-10888148

Ketoosin todellisesta terveellisyydestä ei ole tehty pitkäaikaisempia kokeita, mutta monille se näyttää olevan yksi keino väliaikaiseen painonhallintaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi