Mikä itsepalveluapu- tai kassatoiminto Ruotsissa on käytössä?

Mikä itsepalveluapu- tai kassatoiminto Ruotsissa on käytössä?

Minkälainen idea on kuluttajan toimimalla itse kaiketi kassana, vai onko laskuri vain avustusväline siihen, että voi kerätä ostokertymää ennen kassalle menoa, itselleen, että tietää miten paljon ostokset tulevat yhteensä maksamaan, kun kärryssä on jokin laite, johon saa tallettaa tuotteen hinnan ja kaiketi se sitten tekee niistä jotain kumulatiivista kokonaishintaa. Onko kyseessä a) ihmisen itsensä apuväline, b) vai liittyykö se jotenkin kassalla asioimisen nopeutumiseen siten, että näytettäisiin vain laite tai maksettaisiin sillä jotenkin itsepalveluna, kuten kohdan 10.55 tienoillakin: < www.katsomo.fi/#!/ohjelma/33011135/ensitreffit-alttarilla-ruotsi > (katsottavissa vain määräaika on line, 2016) " 6. Säröjä suhteessa Eilen Kesto 43 min , Kausi 2 Kesto 43 min Esitetty 20.12.2016 klo 21.00 Kausi 2, 6/8. Realitysarjan ruotsalaisversiossa etsitään sinkuille rakkautta tositarkoituksella. Eksperttien yhdistämät puolisot ovat tunteneet toisensa kahden viikon ajan. Yhteisessä asunnossa kohdataan nyt ensimmäiset ristiriidat. Ruotsalainen realitysarja. ".

Vastaus
21.01.201707:30
68318
17

Itsepalveluostoskärryjä on tarjolla useilta valmistajilta, ei ole tietoa mikä Ruotsissa on käytössä, ehkä useitakin eri merkkejä.

Toimintaperiaatteissakin on eroja, yksinkertaisimmassa mallissa on vain viivakoodinlukija, jolla saa lisätietoja tuotteesta pienelle näytölle kärryn kahvassa. Toki se osaa kertoa hinnankin ja voi laskea ne yhteen, mutta silti maksutapahtuma on erikseen, itsepalvelukassalla tai tavallisella.

Kehittyneemmässä mallissa tuotteissa on RFID-tunnistesiru (etäluettava siru/tarra, joka sisältää tuotteen tiedot). Tällöin tuotteita ei tarvitse keräysvaiheessa skannata eikä kassoilla purkaa tavaroita ulos, vaan kassoilla koko kärry tuotteineeen laitetaan lukijan sisään/väliin ja kassa lukee kaikki kärryssä olevat RFID-tunnisteet ja laskee hinnan. Maksun jälkeen kassa vapauttaa kärryn eteenpäin asiakkaan pakattavaksi. Tämmöisessä systeemissä kärryssä voi myös olla näyttö joka jo shopppailun aikana näyttää ostosten tiedot, suosittelee jotain lisäostoksia jotka sopivat jo ostettuihin tuotteisiin (ostit makaroneja, tarvitsetko ketsuppia?) jne.

Eräs versio on sellainen, että kärryssä on suljettu osasto, johon voi laittaa tavaroita viivakoodilukijan lävitse. Kärryn tietokone pitää kirjaa sisään laitetuista tuotteista ja kassalla maksun jälkeen (ei tarvitse purkaa tavaroita, koska kärry on jo laskenut ne) kärry avaa suljetun osaston, jotta asiakas voi ottaa tavarat pois ja pakata ne. 

Kommentit (0)

Vastauksesi