Mikä on hellan levyjen lämpötila eri asteilla (1-6)?

Mikä on hellan levyjen lämpötila eri asteilla (1-6)?

Mikä on hellan levyjen lämpötila eri asteilla (1-6)? Tämä epäilemättä riippuu hellasta, mutta mitenkä noin keskimäärin sellaisessa perushellassa?

Vastaus
11.04.201019:22
6938
113

Hellan levyt voivat olla teholtaan muutamasta kilowatista aina 5,5 kilowattiin asti. Yleensä asetetun asteikon keskellä levyn teho on noin puolet maksimitehosta. Näin ollen asteikolla 1-6 kolmosella tai nelosella lämmitetty levy tuottaa noin keskimäärin 1 kW:n tehon.

Kilowatti on yksikkö, joka kuvaa säteilyvirtaa tai sähkölaitteen tehoa. Teho on tehdyn työn tai käytetyn energian määrä aikayksikössä. Levyn lämpötila voi täten vaihdella riippuen hellan iästä (ja korroosiosta), huoneen lämpötilasta, hellan tyypistä ja energialähteestä.

Hellan levyjen lämpötila on myös sikäli teoreettinen laskelma, ettei hellaa tule koskaan jättää tyhjäksi. Hellan lämpöenergia siirtyy lämmitettävään astiaan ja sen sisältöön, jolloin hellan levyn lämpötila ei kasva tasaisesti suhteessa mitta-asteikkoon. Mikäli hella kuitenkin jäisi tyhjilleen, voi esimerkiksi rautalevy kuumentua aina yli 650˚ C:en, jolloin levy vaurioituu.

Watti
http://fi.wikipedia.org/wiki/Watti

Teho
http://fi.wikipedia.org/wiki/Teho

Lämpö
http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4mp%C3%B6

Korroosio
http://fi.wikipedia.org/wiki/Korroosio

Fysiikka: Lämpö ja energia
http://www02.oph.fi/etalukio/opiskelumodulit/fysiikka/fysiikka4/index.html

Museovirasto: Korjauskortisto / Tulisijat
http://www.nba.fi/tiedostot/f3bc248f.pdf

Kommentit (0)

Vastauksesi