Mikä ero on halpisteltoilla ja laadukkaamilla ja hintavammilla teltoilla.Onko...

Mikä ero on halpisteltoilla ja laadukkaamilla ja hintavammilla teltoilla.Onko...

Mikä ero on halpisteltoilla ja laadukkaamilla ja hintavammilla teltoilla.Onko ero esim kankaassa josta ne tehdään vai miksi halpiskaupan teltta maksaa 20 euroa ja laadukas 200--300 euroa saman kokoisina?

Vastaus

Jos löydät halvan kaksikerrosteltan, jossa on toimivat vetoketjut ja kunnon kiinnitysnarut ja kiilat ja jonka saumat olisi vielä teipattu, niin miksipä se ei toimisi vaikka oliskin edullinenkin. Tärkeä asia teltoissa on tuuletuksen järjestely eli että kosteus pääsee jotain kautta helposti haihtumaan ulos. Luonnollisesti vedenkestävyys on myös tärkeä kriteeri. Kankaan laatu ja kerroksellisuus lisäävät hintaa. On tärkeää, että teltta pitää vettä, mutta yleensä halpa, vedenpitävä muovikangas ei taas hengitä.

Teltan käyttötarkoitus asettaa myös erilaisia laatukritereitä. Avotunturissa ja kunnon tuulessa testataan kaarien ja kankaan sekä saumojen kestävyys. Siksi vaellusteltat ovat yleensä kalliimpia, koska ne on tehty kestämään koviakin luonnonolosuhteita. Halvat eroavat tyyristä usein myös painon suhteen. Mitä kalliimpi sitä kevyemmistä raaka-aineista se on yleensä tehty.

Kommentit (0)

Vastauksesi