Mikä on energian hinta Turkissa?

Mikä on energian hinta Turkissa?

Mikä on energian hinta Turkissa? Mihin hintaan kuluttaja voi ostaa lämmitykseensä kaasua säiliöön, mistä maasta kaasu tulee ja mitkä ovat sen hintavaikutukset.

Suomalaiset loma-asukkaat ovat yllättänyyt Turkin loma-asuntojen energian hinnasta, koska siellä on käytettävä puolen vuoden aikana energiaa viilennykseen ja toisen puolen vuoden ajan lämmitykseen ja laskut ovat Suomeakin korkeampia, he eivät huomaa selvitää eri maan hintatasoa vaan alitajuisesti uskovat hintatason olevan sama kuin Suomessa tai mielummin edullisempi ja yllättyvät hinnoista ja energian tarpeesta.

Mistä ko. kuluttajahintoja voi seurata? Kaasun, sähkön, autojen polttoaineen sekä veden hintaa?

Vastaus

Vastausten löytäminen useimpiin kysymyksiin olisi edellyttänyt hyvää turkin kielen taitoa, mitä kellään toimituksen jäsenellä ei ole.

Englanninkielisiä artikkeleja ja tutkimuksia Turkin energiahintojen kehityksestä löytyi muutama. Tosin niissä ei kerrota voimassa olevia kuluttajahintoja selkeästi, mutta ne antavat kuvan energian hinnan huimasta noususta.

Huhtikuussa maakaasun hinta nousi Turkissa peräti 18,7 % ja sähkön hinta 9,3 %. Jo huhtikuuta edeltäneiden 19 kuukauden aikana öljyn ja maakaasun hinnat olivat nousseet 29 %.

Wikipediassa on vertailu eri maiden energiahinnoitteluja. Tiedot ovat kuitenkin vuodelta 2011, joten energian hinta Turkissa on noussut rajusti sen jälkeen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Electricity_pricing#Global_electricity_pric...

Lähteet:

http://www.hurriyetdailynews.com/price-hikes-hit-budgets-in-turkey.aspx?...

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Energy_p...

http://www.hurriyetdailynews.com/gas-price-nears-5-liras-due-to-third-hi...

Kommentit (0)

Vastauksesi