Mikä elokuva piirityksestä?

Mikä elokuva piirityksestä?

Mikä mahtaa olla se 80-luvulla tv:ssä esitetty elokuva, joka kertoo linnoitetun kaupungin piirityksestä? Se saattoi olla saksankielinen, ja sotilailla oli koristeelliset univormut. Elokuva päättyi kuvaan maalauksesta, jossa kuvattiin ilmeisesti aseleposeremoniaa.

2 vastausta

Tuntomerkit voisivat periaatteessa sopia vuonna 1945 valmistuneeseen saksalaiseen elokuvaan Kolberg. Napoleonin sotien aikaan sijoittuva elokuva kertoo Kolbergin linnoitetun kaupungin piirityksestä vuonna 1807. Saksa oli elokuvan valmistumisen aikoihin jo luhistumassa liittoutuneiden paineessa ja propagandistisella ohjauksella yritettiin nostattaa kansan taistelutahtoa.

Piiritys ja univormuja on siis varmasti, mutta vastaaja ei löytänyt Helsingin Sanomien aikakoneesta tai Elonetistä tietoa elokuvan televisioesityksestä Suomessa. Goethe-Instituutissa se on esitetty 24.3.1981. YouTubelta löytyy kohtauksia elokuvasta ja alimman lähdelinkin videonpätkästä voi etsiä muistikuvia. Vähän kyllä epäilyttää, onko kyseessä kuitenkaan tämä elokuva. Jos jollakin on parempi ehdotus, niin kommentoikaa ihmeessä.

Kommentit (0)
31.12.201915:24
30191
13

Kysymyksessä on todennäköisesti Itä-Saksassa vuonna 1985 julkaistu tv-sarja nimeltä "Saksin mahti ja Preussin loisto" (Sachsens Glanz und Preussens Gloria), jonka on ohjannut Hans-Joachim Kasprzik. Kyseinen tv-sarja esitettiin Suomen televisiossa 24. maaliskuuta 1987 alkaen, jolloin kanava oli TV2.

 

Helsingin Sanomat 24. 3. 1987, sivu 39.

Kommentit (0)

Vastauksesi