Mikä on elämän tarkoitus?

Mikä on elämän tarkoitus?

2 vastausta

Tee Kysy.fin arkistoon haku sanoilla "elämän tarkoitus", niin saat lukuisia vastauksia tähän ikuisuuskysymykseen. Minä henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että elämän tarkoitus on yksinkertaisesti ylläpitää elämää. Yksittäisellä ihmiselämällä ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin olla yksi lenkki lajimme jatkumossa.

Kommentit (0)
27.09.201314:43
9283
65

Jotta elämällä voisi olla tarkoitus, on oltava joku, joka sitä tarkoitusta tarkoittaa. Se liittyy läheisesti elämän arvoon. Elämällä on kullekin se arvo, jolla hän sitä arvostaa. Elämän arvostaminen on sikäli loogista, että elämä on subjektiivisesti edellytys aivan kaikelle.

Pidän parhaana sellaista tarkoitusta, jonka elollinen olento, kuten ihminen, itse elämälleen antaa tai ainakin vilpittömästi hyväksyy. Ulkopuolelta annettu tarkoitus on hauras ja saattaa kriisitilanteessa menettää elämänhalua ylläpitävän tehonsa.

Tavallisesti toimivassa elämän tarkoituksessa on mukana vahvasti ihmisen sosiaalisuus. Me tarvitsemme välttämättä toisiamme. Kun pitää tavoitteenaan tuottaa hyvää elämää itsensä lisäksi monille muille, se tuo usein tarkoituksellisuuden kokemuksen.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi