Mikä on Bulgarian kansallisruoka? Entä sen resepti? kiitoksia jo etukäteen!!

Mikä on Bulgarian kansallisruoka? Entä sen resepti? kiitoksia jo etukäteen!!

Vastaus

Mitään yhtä tiettyä kansallisruokaa ei löytynyt. Kysyimme asiaa Margarita Vidinovskalta Vantaan kirjastosta, ja hän vastasi kansallisruoka-kysymykseen näin:
papukeitto
papupata
banitca (fetajuustopiirakka)
tarator (kurkusta ja jogurtista valmistettu kylmäkeitto
shopska salaatti (tomaatti, paprika, kurkku, fetajuusto jne)
mussaka
täytetyt paprikat
lihapullakeitto
haudutettu hapankaali kanan kanssa
drobsarma (uunissa haudatettu lampaan mahanlaukku, jossa lampaan lihaa, sisäelimet maun mukaan, riisi, mausteet)
shkembe tchorba (karitsan tai vasikan mahalaukusta tehty keitto + valkosipuli)
kaalikääryleitä ja viinilehtikääryleitä

Margarita kertoi vielä, että Balkanilla on aika paljon samanlaista ruokaa.

Suomi-Bulgaria-seuran sivuilta löytyy muutama resepti, ja tietoa bulgarialaisesta keittiöstä: http://www.kolumbus.fi/suomibulgaria/info/sivu12.htm

Noilla seuran sivuilla suositeltiin Balkanilaista keittokirjaa, tässä sen saatavuustiedot HelMet-kirjastoissa: http://www.helmet.fi/search*fin/?searchtype=t&searcharg=balkanilainen+ke...

Englanniksi reseptejä löytyy runsaasti hakusanoilla Bulgarian cuisine: http://www.passionateaboutfood.net/bulgarian.php
http://www.bulgariancoast.com/infotips/food.asp

Lukijalta saimme vinkkinä Eurooppatiedotuksen julkaisun Makuja laajentuvasta unionista (2002). Se sisältää myös bulgarialaisia reseptejä, löytyy netistä pdf-muodossa:
http://eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?contentid=93508&nodeid=37...

Kommentit (0)

Vastauksesi