Mikä avuksi pelonsekaiseen epävarmuuteen seksi- ja läheisyysasioissa?

Mikä avuksi pelonsekaiseen epävarmuuteen seksi- ja läheisyysasioissa?

Olen 28-vuotias nainen. En ole seurustellut koskaan, ainoastaan tapaillut tasan kolmea miestä. Kaikki ovat olleet lyhyitä suhteita, mutta henkilöt ovat tuntuneet merkityksellisiltä. En ihastu helposti ja he ovat tuntuneet juuri siltä oikealta. Jokainen suhde on katkennut hieman dramaattisesti ja kesken. Vain yksi johtu seksiin, mikä oli ensimmäinen kertani ja siitä jäi aluksi hyvä ja jälkeenpäin sekava olo. Koen, että en osannut toimia tilanteessa ja olen kokematon.

Toivon, että olisin seurustellut paljon ja minulla olisi paljon kokemusta seksistä. Näin ei kuitenkaan ole. Olen sosiaalinen, tykkään halailla ja olla lähellä ihmisiä. Jostain syystä romanttisessa mielessä alkava läheisyys aiheuttaa minussa jännityksen ja pelonsekaisen tunteen. Tämä ei käy millään tapaan järkeen, koska todellisuudessa haluan kosketusta ja nautin läheisyydestä sekä kaipaan sitä. Olen myös intohimoinen, kiihotun helposti ja haluaisin näyttää sen.

Olen tavannut miehen, joka vaikuttaa todella sopivalta kumppanilta. Emme ole tavanneet, mutta viesteissä epävarmuuteni nousi jälleen pintaan. Hän aloitti kirjoittamaan viestejä, jotka johtivat siihen että kuvailimme harrastavamme seksiä. Tämä tuntui melko luontevalta ja hyvältä. Myöhemmin hän kuitenkin sanoi, että vaikutin kovin ujolta ja asiat menivät oudosti. Kerroin hänelle, että olen näissä asiossa ujo. Hän myös tietää, että en ole tapaillut useita miehiä. Hän halusi tietää tarkemmin, millä tavalla koen itseni epävarmaksi. Aiemmat tunteet tulivat tässä kohtaa mieleeni ja tilanteet, joissa koin asioiden menneen aiemmin huonosti. En pysty ajattelemaan muuta ja aloin melkein itkeä. Luulin, että olin päässyt näistä tunteista eroon ja että uuden ihmisen kanssa asiat sujuvat helposti. Luotan ihmiseen, joten en jännittäisi.

Nyt minusta tuntuu, että törmään tähän asiaan aina ja se on esteenä seurustelulle. Mikä olisi avuksi? Olisiko hyvä käydä seksuaalineuvonnassa tai psykologilla? Tarvitsisin neuvoja ja tietoa varsinaiseen seksiin liittyvissä asioissa, koska se lisäisi varmuuttani. Lisäksi tarvitsisin vinkkejä siihen, että pääsisin eroon tällaisista peloista. Ajattelen, että ihana ja kaipaamani asia saa nyt todella ikävät ja pitkäaikaiset esteet.

Vastaus
17.02.201712:15
1416
38

On hienoa, että olet itse huomannut kaavan, joka ihmissuhteissasi toistaa itseään. Suhteesi tuntuvat kariutuvan pelkoihin. Kun olet jo näin pitkällä avun hakemisessa ja itsesi ymmärtämisessä, olet asioidesi ytimessä, hienoa!

Sinun jännitystäsi ja pelonsekaisia tunteitasi kannattaisi tarkastella lähemmin. Niin kuin itsekin ehdotat, sinun olisi hyvä mennä juttelemaan siitä psykologin tai psykoterapeutin kanssa. Yli 80 % hyötyy psykoterapeuttisista keskusteluista. Ammattiavun avulla opit ehkä tuntemaan, ymmärtämään ja arvostamaan itseäsi uudella tavalla. Opit antamaan huomiota niillekin puolille itsestäsi, jotka ovat mahdollisesti sosiaalisen jännittämisen vuoksi jääneet sivuun. Sinulla on huikeita asioita edessäsi, kun tutustut itseesi!

Kuvaat ihmissuhdetta, joka alkoi keskusteluilla, jotka johtivat seksuaalisiin viesteihin. Pohdit omaa kokemattomuuttasi, jonka ajattelet olevan negatiivinen asia.  Toisinaan, kun ihmiseen tutustuu vain viesteillä, voivat näkökulmat typistyä tulkinnoiksi ja silloin valitettavasti suuri osa itsestäsi ja toisesta ihmisestä jää tuntemattomaksi toiselle. Koit myös toisen osapuolen taholta arvostelua, joka jäi painamaan mieltäsi. On vaikeaa lähentyä toista ihmistä, jonka kokee kriittisenä tai tuomitsevana.  Jokin kokemus on myös saattanut tehdä sinusta ihmissuhteissa varovaisen, mikä on tietenkin myös hyvä asia.

Seksuaalisuus on vain yksi osa ihmistä, ja ihmissuhteeseen ryhtyminen, seurusteleminen, vaatisi laajempaa tutustumista, jotta kumpikin voi luoda toiseen läheisyyttä ja luottamusta. Nämä ovat tärkeitä teemoja ja ehdottomasti aiheita, joihin voit saada apua sekä helpotusta ammattiauttajan luona. Eli nyt vain rohkeasti etsimään keskustelu-apua!

Oletko tutustunut Väestöliiton pareille ja sinkuille suunnattuun sivustoon. Sieltä voit lukea tietoa parisuhteesta, parisuhteen muodostamisesta ja siitä, miten vaikeaa parisuhteen muodostaminen on aivan kenelle tahansa. Huomaat, että oikeastaan jokainen meistä on jossakin vaiheessa kamppaillut tämän asian kanssa. Samoilta sivuilta löydät maksuttomat psykologin nettivastaanotot ja auttavan parisuhdepuhelimen yhteystiedot:
https://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/

Kommentit (0)

Vastauksesi