Mihin voidaan käyttää toisen henkilön nimikirjoitusta

Mihin voidaan käyttää toisen henkilön nimikirjoitusta

Tein vuokrasopimuksen suullisesti ja puh annoin myös henkilö tunn, sain pian sopimukset allekirjoitettavaksi postin mukana ,en halunnutkaan vuokrata asuntoa ,joten ilmoitin vuokraajalle heti sähköpostissa. Hän alkoi pyytää sopimuksia takaisin ja mukana allekirjoitettu lomake jossa perun sopimuksen .minä hävitin sopimukset ennenkuin hän otti yhteyttä ,eli niitä ei enää ole . Nyt hän pyytää vain allekirjoitettua paperia tai ilmoitusta ..Miksi eikö tuo ilmoitukseni sähköpostiin riitä ,mihin tarvitaan nimikirjoitustani

Vastaus

Myös suullinen sopimus on lähtökohtaisesti sitova. Tarkoituksenne oli tehdä se vielä kirjallisesti kuten tapana on. Ilmeisesti asunnon vuokraaja haluaisi sinulta nyt allekirjoituksella varmennetun vahvistuksen suullisen, alustavasti sovitun vuokrasopimuksen perumisesta. Hänen tavoitteensa on ehkä vain välttää mahdollisia epäselvyyksiä sopimuksen tiimoilta. Näin vastaaja ainakin tulkitsee.

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta toteaa viidennessä pykälässään: "Vuokrasopimus ja sen muutos on tehtävä kirjallisesti. Jollei vuokrasopimusta ole tehty kirjallisesti, sen katsotaan olevan voimassa toistaiseksi." Suullista sopimusta on tietysti vaikea jälkeenpäin näyttää toteen. Voit vielä keskustella asunnon omistajan kanssa tilanteesta; onko kirjallinen ilmoitus allekirjoituksineen tarpeen.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi