Mihin perustuu Googlen kuvahaku?

Mihin perustuu Googlen kuvahaku?

Jos kirjoitan hakusanaksi oman nimeni eli etu- ja sukunimeni,ei sieltä kyllä tule ainakaan minun tapauksessa yhtään sellaista kuvaa,joka edes jollain lailla liittyisi annetuihin hakusanoihin..Normaalissa haussa toki löytyy jonkin verran hakutuloksia,joissa nimet esiintyvät.

Vastaus

Samalla tavalla käy todennäköisesti kenelle tahansa omalla nimellä tai tietyllä hakusanalla tehdyissä kuvahauissa. Ensimmäiset kuvat ovat juuri niitä mitä etsittiin, mutta sivu sivulta tulos näyttää oudommalta. Tosin tutkimalla tarkemmin sivustoa, jolla kuva on julkaistu voi todeta, että alkuperäisellä sivulla esiintyy oma nimi tai ainakin samanniminen henkilö tai henkilö jonka nimi on miltei sama. Kuvahaku tuo tuloksesi myös henkilöiden kuvat, jotka ovat esimerkiksi henkilön facebook -kavereita. Kokeilemalla tulin siihen tulokseen, että mitä yleisempi nimi sitä enemmän tuloksia, jotka eivät näytä liittyvän mitenkään hakuun..

Sanahaun ohella kannattaa etsiä "näköishaulla", jossa etsitään samanlaista kuvaa. Valitse kuvahaun hakulaatikosta kameran kuva ja liitä kuvan URL-osoite.

Tarkkaa selvitystä Googlen kuvahaun toimintaperiaatteista en löytänyt, voi hyvin olla liikesalaisuus.

Kommentit (0)

Vastauksesi