Mihin Oulussa voisi myydä hiuksensa?

Mihin Oulussa voisi myydä hiuksensa?

Minulla on pitkät ja vahvat hiukset ja niitä on runsaasti. Voisin jossain vaiheessa kyllästyttyäni leikata ne pois ja myydä esim. hiustenpidennystarvikkeeksi taikka johonkin peruukkijuttuun. Olen kuullut, että niistä voisi saada jopa useampia satasia, mutta en ole löytänyt mistään sellaista tahoa joka ostaisi hiuksia.

Vastaus

Keskustelupalstojen perusteella hiusten ostaminen on Suomessa melko harvinaista verrattuna esimerkiksi Venäjään, Kiinaan tai Intiaan. Ilmeisesti suomalaisten hiukset ovat usein laadultaan niin hentoisia, ettei niistä välttämättä saa suuria rahoja vaikka ne onnistuisikin myymään jossain. Toki poikkeuksia löytyy, ja mainitsetkin että hiuksesi ovat paksut. Parhaan hinnan ilmeisesti saa värjäämättömistä ja muutenkin käsittelemättömistä, hyväkuntoisista hiuksista.

Jos haluat yrittää myydä hiuksesi Suomessa, on paras keino potentiaalisten ostajien löytämiseksi kysellä asiasta partureilta ja peruukkiliikkeistä. Esimerkiksi Britanniassa fyysisessä toimitilassa hiuksia peruukkeihin ostaa Bloomsbury Wigs. Parillakin keskustelupalstalla sen sijaan ehdotetaan hiusten myymistä Buy and sell hair -internet-sivustolla. Siellä voit laittaa hiuksesi myyntiin valokuvan ja tarkan kuvauksen kanssa, ja lopulta postittaa hiukset ostajalle. Sivustolta löytyy tarkat ohjeet myyntiprosessiin.

Toinen vaihtoehto on lahjoittaa hiukset syöpäpotilaille. Tähän tarkoitukseen internetistä löytyy useita eri sivustoja, joilta myös löytyy hyvät ohjeet hiusten toimittamiseen sekä laatuvaatimukset hiuksille. Nämä sivustoja ylläpitävät järjestöt ovat yleensä ulkomaalaisia. Suomessakin toimii erilaisia syöpäjärjestöjä, mutta en usko heidän välittävän hiuslahjoituksia peruukinvalmistajille.

Olisikohan jollain lukijallamme kokemusta hiusten myymisestä Suomessa?

Kommentit (0)

Vastauksesi