Mihin lääketieteelliseen faktaan perustuu se, että keskeytetty yhdyntä ei ole...

Mihin lääketieteelliseen faktaan perustuu se, että keskeytetty yhdyntä ei ole...

Mihin lääketieteelliseen faktaan perustuu se, että keskeytetty yhdyntä ei ole hyvä ehkäisykeino? Tuleeko mieheltä siittiöitä ennen laukeamista?

Onko naisen järkevää hakea katumuspilleri, jos hän on harjoittanut keskeytettyä yhdyntää aikana, joka ei ole kovinkaan todennäköinen ovulaatiota ajatellen?

Onko myös vuonna 1993 katumuspilleri ollut samallainen, kun vielä käytössä oleva, eli sellainen, joka otetaan 12-72 tuntia yhdynnästä?

Vastaus

"Jo ensimmäisissä siittimen päähän tulevissa ns. liukastustipoissa voi olla miljoonia siittiöitä, jolloin ne pääsevät emättimeen jo heti ensimmäisellä työnnöllä. Näin ollen pelkkä siemensyöksyn estäminen emättimeen ei riitä ehkäisyksi, koska 'vahinko' voi olla jo tapahtunut."
http://www.tohtori.fi/?page=1750363&id=6846798

iGS ei anna lääketieteellisiä neuvoja. Suosittelen kääntymään ehkäisyneuvonnan puoleen katumuspilleriasiassa. Yhteystiedot Helsingin kaupungin ehkäisyneuvontaan löydät tästä linkistä:
http://www.hel.fi/wps/portal/Terveyskeskus/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=...

Jo 1970-luvulla kehitettiin jälkiehkäisy, joka tuli käyttää viimeistään 72 tuntia yhdynnän jälkeen. Suomessa se on ollut markkinoilla vuodesta 1986 lähtien.

Lähteet:
http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/hoi50039
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=suo000...

Kommentit (0)

Vastauksesi