Mihin kuninkaallisiin perheisiin on syntynyt kehitysvammaisia lapsia?

Mihin kuninkaallisiin perheisiin on syntynyt kehitysvammaisia lapsia?

Mihin kuninkaallisiin perheisiin on syntynyt kehitysvammaisia lapsia? Ja miten heihin on suhtauduttu eri aikakausina?

2 vastausta

Oletettavasti kaikkiin sukuihin on ajan myötä syntynyt kehitysvammaisia lapsia, kuninkaalliset eivät tässä mielessä ole poikkeus. Yhdestä englantilaisesta prinssistä on tehty elokuvakin Kadonnut prinssi, joka on näytetty Suomen televisiossa. Virallisesti prinssi Johnnie oli diagnosoitu epileptikoksi, mutta todellisuudessa hän lienee ollut kehitysvammainen. (IMDB antaa väärää tietoa, Johnnie ei ollut Edward VII:n ja kuningatar Alexandran vaan Walesin prinssi Yrjön ja prinsessa Maryn poika. Kuninkaana isä tunnetaan nimellä Yrjö V.)

Pitkä lista kuninkaallisiin perheisiin syntyneistä kehitysvammaisista tulee esimerkiksi englanninkielisestä Wikipediasta, kun käyttää hakusanoja royal family retarded. Varhaisempien aikojen tapauksista tieto on usein viitteellistä, lääketiede tälläkin alalla on kehittynyt huimasti vasta viime vuosisadalla.

On sinänsä ymmärrettävää, että kuninkaallisissa perheissä halu kätkeä kehitysvammainen lapsi julkisuudelta on ollut vielä suurempi kuin muissa ihmisissä. Skandaalilehdistö ei ole tämän päivän keksintö. Muutokset asenteissa ovat koskeneet myös kuninkaallisia.

Historiassa tunnetaan useita tapauksia, joissa virallinen hallitsija on ollut kehitysvammainen, ja hänen nimissään sitten valtaa on pitänyt joku muu. Nykyisten perustuslaillisten monarkkien kohdalla tilanne lienee toinen, heillä kun ei usein ole todellista valtaa.

Lähteet:
http://www.imdb.com/title/tt0349747/
http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_John_of_the_United_Kingdom
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3ASearch&search=royal+...
http://ty.rannosaur.us/6-literally-retarded-monarchs/

Kommentit (0)
25.02.201819:28
27575
71

Myös Espanjan Habsburg-sukuinen kuningas Kaarle II, joka toimi maansa hallitsijana muodollisesti vuosina 1665 - 1700, oli sairas. Hän kuoli ilman perillisiä, joten Habsburg-suvun espanjalainen haara sammui hänen kuolemansa myötä.

 

Iso tietosanakirja. Viides osa. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 1933, sivu 974.

Kommentit (0)

Vastauksesi