Mihin jätejakeeseen kuuluvat kuolleet hiiret?

Mihin jätejakeeseen kuuluvat kuolleet hiiret?

Loukkuun jääneitä hiiriä on tullut laitettua biojätteeseen (koska ovat kai samantyyppistä maatuvaa materiaalia), mutta nyt niitä alkaa kertymään siinä määrin (50..100+) että pitää ihan varmistaa onko tuo oikea paikka niille (etteivät taudit loiset ym aiheuta siinä jakeessa jotain ongelmia). Hakukoneella en onnistunut löytämään tähän suoraa täsmällistä vastausta.

2 vastausta
07.02.202017:21
21553
22

Riippuu siitä mihin kerääjät kuljettavat jätteen. Jos olet HSY:n alueella, jossa sekajäte poltetaan jätteenpolttolaitoksessa, oikea paikka on sekajäteastia. Tämä tieto löytyy vaikkapa menemällä HSY:n sivulle https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/lajitteluohjeet ja syöttämällä hakukenttään sana "kuollut" (ilman lainausmerkkejä). Jos asut jonkun muun jätehuoltojärjestelmän alueella, tarkista heidän sivuiltaan ohje.

Kommentit (0)
08.02.202023:07
8980
20

Muistan että männävuosina oli lehdissä uutinen siitä, kuinka ainakin etsittiin henkilöä joka oli jättänyt kuolleen lehmänraadon metsään. Tämä olisi ollut jutun mukaan ympäristörikos ja sakkoa olisi julma tekijä vetänyt. Asia jäi ihmetyttämään kovasti.

Minne kuolee metsän karvainen kansa. Onko hirven tai rotan raato metsässä ympäristörikos. Pitääkö kunnan palomiesten raahata kuolleet ketut krematorioon, kun he vain lentopallotreenien jälkeen haluaisivat päästä ruiskuttamaan. Minne kuolevat kalat. Kun kauniina kesäiltana pulahdat saunasta uimaan, olet hautuumaalla.

Aikoinaan lomalla Ibizalla vuokrasin itseäni hauskuuttakseni skootterin ja ajoin sillä kerran päivässä rannalle ja takaisin. 1. päivänä näin vasemmalla niityllä tuoreen lehmänraadon ja kilometrin päästä skootteri hyppäsi. Tiellä oli justiinsa ajoreitillä ollut kissanraato. Paikalliset eivät tehneet asialle mitään. Ei asia kyllä minuakaan huolettanut, oli muuta ajateltavaa. 5. päivänä lehmästä oli jäljellä luut ja kissasta tumma läikkä asvaltissa, skootteri ei enää hypähtänyt.

Kuolleen hiiren voi minun ohjeeni mukaan ja elämänkokemuksen kerryttämällä virkavastuulla heittää lähimpiin perskeisiin. Mielellään n. 3 metriä kävelytiestä poispäin. Kotiin tultua muista pestä kädet saippualla ja kuivata hyvin.

Ja sitten lasten kanssa katsomaan Disneyn Leijonakuningasta ja luonnon luonnollista kiertoa, olkaa hyvät.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi