Mihin älypuhelimen RAM-muistia tarvitaan?

Mihin älypuhelimen RAM-muistia tarvitaan?

Puhelimissa on RAM-muisti, sisäinen muisti ja joskus muistikortti. Mitä eroa näillä on? Mihin RAM-muistia tarvitaan älypuhelimessa? Kuinka paljon sitä tulisi olla? Kalleimmissa malleissa lienee riittävästi, mutta sellaiseen ei ole varaa.

Vastaus

RAM-muisti eli keskusmuisti on puhelimen keskusmuistia. Se on eräänlaista työmuistia, jota tarvitaan ohjelmien ja sovellusten pyörittämiseen. Keskusmuisti tyhjenee yleensä kun sammutat älypuhelimen. Mitä enemmän RAM-muistia on, sitä nopeammin ja sujuvammin erilaiset ohjelmat aukeavat ja toimivat. Mitä enemmän käytät puhelimellasi erilaisia pelejä ja sovelluksia, sitä hyödyllisempää on että puhelimessasi on paljon keskusmuistia. Normaalikäytössä pienempikin määrä riittää. iPHone 4:ssa RAM-muistin määrä on 512 MB, mikä lienee riittävä kaikenlaiseen käyttöön.

Sisäinen muisti viittaa puhelimen massamuistiin, johon tallennettaan kaikki puhelimeen ladattavat ohjelmat, pelit,  kuvat, musiikit, videot, yms. Mitä enemmän tätä muistia on, sitä enemmän voit täyttää puhelimen erilaisilla sisällöillä. 8GB sisäistä muistia lienee riittäävä määrä normaalissa käytössä.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi