mietin, että onko leppäkertulla joku symbolinen merkitys?

mietin, että onko leppäkertulla joku symbolinen merkitys?

hei!

mietin, että onko leppäkertulla joku symbolinen merkitys? jotenkin ajattelisin että se tuo hyvää onnea, onko näin esim. unentulkinnassa?

Vastaus

No hei!

Kovakuoriaisiin kuuluvat leppäkertut tai leppäpirkot ovat eittämättä yksi pidetyimmistä hyönteislajeista. Kuten arvelitkin, laajalle levinneen uskomuksen mukaan leppäkertun näkeminen tai sen laskeutuminen ihmiskeholle on merkki tulevasta hyvästä onnesta. Leppäkerttujen tappamisen puolestaan uskotaan tuottavan huonoa onnea. Eräissä kulttuureissa leppäkerttuja nimitetäänkin onnenkuoriaisiksi.

Myös leppäkertun nimeen liittyy myyttisiä merkityksiä. Esimerkisi iirin kielellä leppäkerttu on bóín Dé, eli "Jumalan pieni lehmä". Lähelle tulee kroatian leppäkerttua merkitsevä Božja ovčica eli "Jumalan pieni lammas".

Keskieurooppalaisen uskomuksen mukaan tytön kädellä ryömivä leppäkerttu ennustaa, että tyttö tulee avioitumaan vuoden kuluessa.

Leppäkerttujen suomenkielinen nimi viittaa hyönteisen verenpunaiseen väriin. Sana leppä merkitsi verta vanhoissa itämerensuomalaisissa kielissä.

Leppäkerttu saa toimia monien yritysten tai muiden tahojen symbolina. Suomessa leppäkerttu on muun muassa Ruotsalaisen kansanpuolueen symboli.

Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lepp%C3%A4kertut
http://en.wikipedia.org/wiki/Coccinellidae

En löytänyt selaamistani unikirjoista mainintaa leppäkerttujen unimerkityksistä. Unisymboleita käsittelevää kirjallisuutta voit etsiä HelMet-verkkokirjastosta esimerkiksi hakusanoilla "unet", "tulkinta" ja "symbolit".
http://www.helmet.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi