Miestoimittajat seisovat jalat harallaan?

Miestoimittajat seisovat jalat harallaan?

Miksi tv.n erilaisten ajankohtaisohjelmien miestoimittajat seisovat nykyään jalat niin kovin harallaan? Onko heillä jokin standardilukema, johon lyhytjalkaistenkin mies-parkojen täytyy yrittää yltää? Urheilutoimittajat ovat kaikkein pahimpia - heillä on varmaan joustavimmat reisinivelet?

Vastaus
07.03.201912:04
68266
21

Johtuisiko moinen järkyttävä käytös fysiologisista syistä, se ns. pieni ero. Miehillä on jalkojen välissä, yläosassa, "aamiainen" eli nakki kahdella munalla. Kuten tunnettua, muna helposti rikkoutuu, jos sitä kovin puristelee, Niinpä useimmat miehet kokevat mukavampana seisoa (ja istua! "Manspreading") jalat harallaan. Vaikkei naisilla moista fysiologista tarvetta harallaan seisomiseen olekaan, hekin (varsinkin ne mainitsemasi urheilutoimittajat) tykkäävät siten seisoa, ehkä kokevat sen tukevammaksi asennoksi kuin missimäisen jalat yhdessä seisomisen. Kameran edessä on syytä seisoa tukevasti paikoillaan, katsoja tulee helposti merisairaaksi, jos juontaja heiluu koko ajan edestakaisin.

Minulle jäi hieman hämäräksi, minkä pituudesta puhuit harallaan seisojien yrittäessä yltää standardilukemaan. Harallaan seisova henkilö on lyhyempi kuin jalat yhdessä seisova, minkä helposti havaitsemme ääritilanteesta spakaatista, jolloin henkilön pituus on pudonnut jo puoleen. Joten harallaan seisova henkilö ei yritä näyttää (eikä näytä) pidemmältä vaan lyhyemmältä.

Ihmisellä ei ole reisissä niveliä. Moiset löytyvät lonkista ja polvista. Polvinivel ei osallistu harallaan seisomiseen (muuta kuin pysymällä paikoillaan), lonkkanivel mahdollistaa jalkojen levittämisen. Miksi evoluutio on lonkkaniveleen moisen sivuttaisliikkuvuuden kehittänyt, eihän sitä polvissakaan tarvita? Naisilla tarvetta on ainakin lasten teon alku- ja loppuvaiheissa, miehillä tarvetta ei ilmeisesti ole muuhun kuin jo aiemmin mainittuun manspreadingiiin ja TV-kameran edessä seisomiseen.

Tietysti voi olla, että harallaan seisominenkin on "misogynistinen patriarkaatin ilmenemismuoto", kuten Wikipedia kertoo manspreadingistä. Tätä teoriaa ei tosin havaittu naisten harallaan seisominen tue. 

Kommentit (0)

Vastauksesi