Meillä oli vuosia sitten tavallisen oloinen, isokokoinen Hannoverilainen...

Meillä oli vuosia sitten tavallisen oloinen, isokokoinen Hannoverilainen...

Meillä oli vuosia sitten tavallisen oloinen, isokokoinen Hannoverilainen hevonen. Hevonen oli ihana ratsastaa, ja suhteellisen helppo käsitellä pientä itsepäisyyttä ja "jätkäilyä" lukuunottamatta. Hevosen ainoa ongelma oli se, että se sattuman varaisesti kerran pari vuodessa sai kummallisen kohtauksen ja heitti ratsastajan kuin ratsastajan selästä. Kukaan havainnut mitään yhtäläisyyttä tapausten välillä. Nuorena kohtaukset olivat yleisempiä, jopa useasti viikossa, mutta harvenivat vanhetessa. Viisi vuotta sitten jouduimme myymään hevosemme Nyt hevosen ollessa 18-vuotias saa se kohtauksiaan noin kerran vuodessa.
Aloin viikko sitten ajatella, voisiko kyseessä olla jonkinlainen nuoruuden trauma - ääni tms. johon ihminen ei kiinnitä huomiota, mutta hevonen muistaa jonkin kauhean tapahtuman lapsuudestaan, vai olisiko kyseessä jonkinlainen neurologinen sairaus, jonka kohtauksiin ei välttämättä olisi mitään tiettyä ärsykettä?
-Kiitos paljon jo etukäteen

Vastaus

Emme ole minkään lääketieteen alan asiantuntijoita, joten kehotamme tässä tapauksessa ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin.

Kirjallisuutta hovosista, niiden terveydestä ja hoidosta voit etsiä HelMet-tietokannasta esim. asiasanoilla "hevonen", "hevosenhoito", "terveydentila".

http://www.helmet.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi