Meillä on koulussa tulossa ihan lähiaikoina kasaripäivä, enkä tiedä miten...

Meillä on koulussa tulossa ihan lähiaikoina kasaripäivä, enkä tiedä miten...

Meillä on koulussa tulossa ihan lähiaikoina kasaripäivä, enkä tiedä miten kasikyt luvulla pukeuduttiin. :/ Joten jos nopeasti saisin erilaisia vinkkejä!

Vastaus

Oi ihanan kamala 80-luku.

Itse menin tuolloin kouluun ja vartuin varhaisteiniksi, mutta joitain traumaattisia vaatemuistoja niiltä ajoilta silti on. Neonvärit, iisoooot olkatoppaukset, lepakkohihat. Gollegepuserot, raidallisina, kuviollisina, yksivärisinä, mielellään ylisuurina. Vahvasti haalistetut (kivipestyt) farkut, pussimaiset housut (leveät farkut, jotka oli kurottu vaikkapa kuminauhakujalla nilkoista pussittaviksi, tai hyvin ilmavan porkkanamaiset housut). Pöksyjen vyötärö oli korkealla, siis kirjaimellisesti vyötäröllä, ja yläosan löysyys kurottiin kapealla vyöllä. Paidan helma housujen sisällä. Pahimmillaan kurotut housut kruunattiin henkseleillä. Dingo-tyyli sifonkihuiveineen.

Kasarilook oli iso, kirkas ja rohkea. Koko muotitietoisen olennon olemuksen muoto oli tuohon aikaan kuin värikäs, kärjellään seisova kolmio.

Tukassa permanentti tai kreppilaineet. Kihara tai suora, lyhyt tai pitkä, pöyheää piti olla. Donitsit, mahdollisimman näyttävinä.
Keskustelua kasaritukasta ja mainio kuva Dynastiasta:
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/muoti-ja-kauneus/sensuelli/1572617/kasa...
Googlen kuvahaku auttaa aina, ihan vain sanoilla: 80-luvun (tai 80-luku) hiukset (tai tukka tai hiustyyli)
Kauhugalleria: http://www.smosh.com/smosh-pit/articles/20-horrifyingly-hilarious-childh...

Korut olivat usein muovisia, kirkasvärisiä ja massiivisiakin. Kasvoilla kaikkea luonnollisesta todella vahvaan. Brooke Shields ja paksut, tummat ja hoitamattomat kulmakarvat. Kissamaisuus. Huulilla pinkkiä ja jopa fuksiaa. Sähkönsininen ripsivärinä, kajalina, luomivärinä. Esimerkkiä:
http://tinttialanko.blogspot.com/2009/05/80-luku-ja-viivamaiset-varjot.html
Ja tietysti kuvahaku, esimerkiksi: 80-luvun meikki

Mainioita pukeutumisvinkkejä tulee kuvahaulla: 80-luvun vaatteet.
Huomaa vaikkapa säärystimien, kuviollisten tai verkkosukkahousujen sekä piikkikorkokenkien huimaava yhdistelmä.

Vuosikymmenen tyyli-ikoneita olivat prinsessa Diana ja Madonna. Tässä näytettä popprinsessan garderobista:
http://www.mtv3.fi/helmi/kauneus/artikkeli.shtml/1114625

Alakulttuureista vaikuttivat ainakin pehmeä punk, grunge ja hiphop [joista kaksi viimeistä tosin olivat vasta hiljalleen syntymässä 1980-luvun loppupuolella]. Urheilullisuutta ihannoitiin. Mukavuuteen kuuluivat bodyt, salihousut ja pyöräilyhousut. Ja hurraa! Legginsit olivat aitoa kasarimuotia. Takavuosien lookin saat siis helposti yhdistämällä ihoa nuoleviin trikoisiin ylisuuren (villa)paidan. Lierihattu sopii tyyliin hyvin.

2000-luvun muoti kierrättää useita menneitä vuosikymmeniä yhtä aikaa. Niinpä löydät kasariin viittaavia vaatteita ihan tavallisesta kaupasta tänäkin päivänä. Ajan muotikolttuja roikkuu muuten kirpputoreilla ihan omissa rekeissään. Jokaisesta taitaa saada vähintään röyhelöhihaisia tai -helmaisia mekkoja sekä kuviollisia salihousuja.

Kasarimuodin lyhyt oppimäärä: http://www.tyylitaika.com/1980-luvun-muoti.html. Täältä näet esimerkiksi kompaktin kuvauksen grungesta.

Hauskaa juhlaa!

Kommentit (0)

Vastauksesi