Meillä on kaksi Kalle Akkasen maalaamaa taulua (öljytyö).

Meillä on kaksi Kalle Akkasen maalaamaa taulua (öljytyö).

Meillä on kaksi Kalle Akkasen maalaamaa taulua (öljytyö). Toinen "metsän siimeksessä" maalattu v.1957 ja toinen rantamaisema v.1954. Akkola maalasi myös Kupittaan Saven tuotantoa. Onko hänen muita töitään nähtävillä jossain ja miten suuri mahtoi olla hänen tuotannon määrä? Onko muutakin kuin muistoarvo?

Vastaus

Hei,

Turun taidemuseon amanuenssi osasi kertoa Kalle Nikolai Akkolasta (ent. Karl Keihäs) seuraavaa:

Akkola syntyi Turussa 15.4.1900. Hänen vanhempansa olivat kivityömies Karl Edvard Keihäs ja Maria Alexandra (o.s. Manninen); puoliso Elsa Eugenia (o.s. Arell). Hän opiskeli Turun Taideyhdistyksen Piirustuskoulussa syksystä 1915 kevääseen 1918, jolloin opettajina olivat mm. Ragnar Ungern, Teodor Schalin ja Santeri Salokivi.
Teoksiaan hän sai ensimmäisen kerran esille pari vuotta valmistumisen jälkeen, Turussa vuonna 1920. Kalle Akkola oli Turun Taiteilijaseuran jäsen ja hänet tunnetaan myös Kupittaan Saven koristemaalarina. Hän oli koristemaalarina monipuolinen ja luotettava, ja sai toteutettavakseen runsaasti aiheiltaan määrättyjä tilaustöitä. Akkola asui Itäharjunkadulla, aivan Kupittaan Saven vieressä. Kalle Akkola kuoli kotikaupungissaan 15.5.1967.
Turun Taidemuseolla on kokoelmissaan Kalle Akkolan kaksi omakuvaa vuosilta 1928 ja 1929.

Teosten hintatietoja kannattaa kysellä alan ammattilaisilta. Hagelstam tekee ilmaisia arviointeja digikuvienkin perusteella: http://www.hagelstam.fi/sumuCMS/sivu/arviot

Lähteet:
Valtion Taidemuseo, tietopalvelu
http://kirjava.fng.fi
http://www.hagelstam.fi
http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi
http://www.turuntaiteilijaseura.fi
http://www.suomentaiteilijat.net/

Kommentit (0)

Vastauksesi