Mantan patsas on näkynyt monessa postimerkissä.

Mantan patsas on näkynyt monessa postimerkissä.

Mantan patsas on näkynyt monessa postimerkissä. Onko tietoa sellaisesta postimerkistä tai yleisessä myynnissä olleesta postikortista, jossa kuva olisi rajattu sellaisiin ruumiinosiin, joita elävät ihmisetkään eivät yleensä esittele paljaina edes uimarannalla?

Vastaus
09.06.201409:34
56999
15

En ihan ymmärtänyt, halusiko kysyjä rajata ko. ruumiinosat pois: "jossa kuvasta olisi rajattu pois..." , vai keskittyä pelkästään niihin: "jossa kuvaan olisi rajattu..." 

Jos etsinnässä on ensinmainittu siveä versio, niin moisen löytäminen voi olla vaikeaa, Havis Amanda kun on tullut tunnetuksi kokonaisuutena tai ainakin rintakuvana (termi tarkoittaa navasta ylöspäin olevaa potrettia, vaikka se tässä tapuksessa on tietysti kuvaava termi muutenkin). Ja patsaat on tapana esittää kokonaisina. Esim pelkkä pää ei oikeastaan olisi informatiivinen kuva Havis Amandasta vaan voisi olle melkein mikä vaan patsas. Mutta mikään ei estä ottamasta itse tälläistä kuvaa ja tekemästä siitä postikorttia, esim linkin mukaista sommittelua. Itellan omapostimerkkipalvelu ei taida hyväksyä itse kuvattua Havis Amandaa aiheeksi, ellei ole lupaa tekijänoikeuksien omistajalta. Mutta voihan sitä kokeilla, jos menisi läpi.

Jälkimmäisessä tapauksessa olisin taipuvainen uskomaan, että moisia kuvia ei ole julkaistu, ne kun eivät oikein esitä mitään Havis Amandaksi tunnistettavaa. Toki sellaisenkin voi itse kuvata ja tehdä postikortin. Omapostimerkiksi alastomuus ei kelpaa.

Linkin postimerkki ei sinänsä täytä kysyjän vaatimuksia, mutta kohde on merkissä sen verran pieni, että asiaa tietämättä on vaikea sanoa onko vaatteet päällä vai ei. Samoin Googlaamalla "Havis Amanda postikortti", löytyy esimerkkejä, joissa patsas on kuvattu niin kaukaa, että kovin helposti ei patsaan alastomuus iske silmille.

Kommentit (0)

Vastauksesi