Manaaja-elokuvan kuvauksissa kerrotaan sattuneen kaikenlaista pahaenteistä...

Manaaja-elokuvan kuvauksissa kerrotaan sattuneen kaikenlaista pahaenteistä...

Manaaja-elokuvan kuvauksissa kerrotaan sattuneen kaikenlaista pahaenteistä, jopa henkilökuntaa kuollut. Onko näissä väitteissä mitään totuuspohjaa, vai ovatko ne pelkkää myynninedistämistä?

Vastaus

Elokuvaan ja sen kuvauksiin liittyi kaikenlaisia outoja tapahtumia. Jotkut jopa väittävät että elokuva oli kirottu. Näyttelijätär Ellen Burstyn on kertonut muistelmissaan, että osa huhuista on totta. Kuvauksissa sattui mm. outo tulipalo, loukkaantumisia (Ellen Burstyn ja Linda Blair), ja kaksi näyttelijää kuoli ennen elokuvan julkaisua (Jack MacGowran ja Vasiliki Maliaros). Elokuvaan liittyi Burstyn mukaan muitakin kuolemantapauksia; avustajia ja näyttelijöiden sukulaisia kuoli elokuvan kuvausten aikana, tai pian sen jälkeen. Näiden lisäksi kuvauksissa sattui näyttelijättären mukaan muitakin outoja juttuja.

Edellä mainituilla tapahtumilla on kyllä totuuspohjaa (kaikista kuolemantapauksista en mene tosin takuuseen), mutta on myös mahdollista, että Ellen Burstyn on vähän värittänyt totuutta muistelmissaan. Onhan hänellä oma lehmä ojassa. Elokuvan markkinoinnissa näitä ”pahaenteisiä” tapahtumia on taatusti käytetty hyödyksi. Jos kyse olisi ollut komediasta, ei tällaisiin tapauksiin olisi luultavasti kiinnitettykään samalla tavalla huomiota. Elokuva tuskin kuitenkaan oli kirottu. Elokuvien kuvauksissa sattuu onnettomuuksia jatkuvasti, ja toisinaan tulee myös kuolemantapauksia. Ne eivät todista mitään. Mutta saatan olla väärässäkin…

Lähteitä ja lisätietoa:

http://www.imdb.com/title/tt0070047/trivia
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Exorcist_series#Curse
http://isisinvestigations.com/Exorcist_cursed_movie.html

Kommentit (0)

Vastauksesi