Maksalaatikko sisältää - kuten jo täälläkin todettu, erittäin paljon...

Maksalaatikko sisältää - kuten jo täälläkin todettu, erittäin paljon...

Maksalaatikko sisältää - kuten jo täälläkin todettu, erittäin paljon A-vitamiinia. Kuinka usein voin syödä tuota jumalaisen hyvää "myrkkyä"? Jos yksi maksalaatikkopaketti sisältää 14400 ug, suosituksen ollessa 900 ug päivässä, onko minun tyydyttävä herkutteluun kenties kerran kuukaudessa, kun muustakin ruoasta A-vitamiinia saa myös.

Lähteeni: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11044&lang=fi

Vastaus

Tarkkoja suosituksia iGS ei voi antaa. Ihan pelkälle maksalaatikolle ei kannata kuitenkaan ruokaympyrää perustaa. Ohessa kaksi lainausta Duodecimin Terveyskirjasto -sivuilta, joiden valossa asiasta ei kannata aivan hirveästi murehtia.

"Maksapihveihin verrattuna maksalaatikon sisältämät A-vitamiinimäärät ovat ja olivat runsaat kymmenen vuotta sittenkin varsin kohtuullisia. Sadassa grammassa maksalaatikkoa on 4 mg A-vitamiinia eli vain noin viidesosa kokomaksan määrästä. Maksalaatikkoa ei siten ole syytä erityisesti karttaa A-vitamiinin takia."

"...A-vitamiinin runsaan nauttimisen aiheuttamat maksavauriot ja raskaudenaikaisen käytön aiheuttamiksi epäillyt sikiövauriot ovat selvästikin aiheutuneet suuria määriä A-vitamiinia sisältävien erityisvalmisteiden käytöstä eikä pelkästään ruoan sisältämästä A-vitamiinista."

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00021

Kommentit (0)

Vastauksesi