Mailan katkeaminen jääkiekossa

Mailan katkeaminen jääkiekossa

Liittykö mailan katkeamiseen pelin aikana epäpuhdas osuma kiekkoon esimerkiksi niin että maila osuu jäähän liian kovaa vai voiko se katketa myös täysin puhtaasta osumasta kiekkoon? Kysymys askarruttaa lähinnä siksi, kun aina puhutaan epäonnesta niihin tapauksiin liittyen, mutta onko se 100% epäonnea sittenkään?

Vastaus

Nykyään peleissä käytetään pääasiassa komposiittimailoja. Valmistajat markkinoivat niitä kestävyydellä ja keveydellä. Lisäksi komposiittimaila antaa laukaukselle vähän lisää potkua.

Ilmeisesti suuri syy komposiittimailan hajoamiseen ovat sivuttaisiskut ja luistimenviillot, joita materiaali ei tahdo kestää. Esimerkiksi Pama-mailanvalmistaja muistuttaa sivuillaan, että: "Mailan vartta on mahdotonta suunnitella kovia iskuja kestäväksi ilman huomattavaa painon lisäämistä, ja esimerkiksi suoraa osumaa kiekosta tai luistimen terän viiltoa hiilikuituinen varsi ei yksinkertaisesti voi kestää." Voi olla, että pelitilanteissa maila on jo saanut iskuja ja viiltoja ja katkeaa sitten ratkaisevana hetkenä lauottaessa. Miksei ihan valmistusvirhekin voi olla joskus osasyynä. Mitään varsinaista tutkimusta tai selvitystä aiheesta ei näyttäisi tehdyn.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi