Maataloustilastot

Maataloustilastot

Hei Onko olemassa yhtä lähdeteosta, josta näkisi Suomen maataloustuotannon vuosittain? Eli eri viljojen viljelyalat, hehtaarisadot, tuotantoeläimien määrät jne. Kirja, jossa on vertailukelpoiset vuositiedot, mahdollisimman pitkältä ajalta. Mielellään itsenäisyyden ajalta.

Vastaus

Luonnonvarakeskuksen (Luke) sivuille on koottu tilastoaineistoa maataloudesta. Tilastot ovat kuitenkin pääosin 1990 -luvulta tai 2000 -luvulta. Luken sivuilla on myös myös tilastotietokanta, jonka avulla asiakas voi muodostaa omia tilastoja.

Maatilatilastollinen vuosikirja 2010 sisältää runsaasti tilastoja, joiden aikavälit vaihtelevat. Esimerkiksi nauta- ja sikaeläinten määrä esitetään vuosilta 1965 - 2009, maidon kokonaistuotanto 1955 - 2009. Maatilatilastollista vuosikirjaa on julkaistu vuodesta 1983 lähtien, mutta kokoelmissamme on vain vuoden 2010 vuosikirja. Vanhempia vuosikirjoja on esimerkiksi Helsingin Yliopiston kirjastosta.

Suomen maatalouden historia II ja III sisältää myös joitakin tilastoja. Lisäksi Pasilan kirjavarastossa vanhoja Pellervon kalentereita, Maatalous kalentereita ja Suomen tilastollisia vuosikirjoja, joissa on maatalouteen liittyviä tilastoja.

Näyttäisi siltä, että maatalouden tilastoja koko itsenäisyyden ajalta, ei yksistä kansista löydy.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi