Maarianheinä.

Maarianheinä.

Joku kysyi mistä ostaisi maarianheinää votkan mausteeksi, mutta mistä sitä löytäisi luonnosta? Missä sitä kasvaa ja onko se helppo tunnistaa? Onko se sama kasvi jota sanotaan Maarian sänkyheinäksi ja jossa on miellyttävä tuoksu?

Vastaus

Teos Suomen luonnontieto. 2: Kas-Mam (WSOY 2005) kertoo maarianheinä-kasveista seuraavaa: ”Maarianheinät, Hierochloë, heinäkasvien ruohovartinen suku. Suomessa kasvaa neljä alkuperäislajia. Yleisimmät ovat lännenmaarianheinä ja niittymaarianheinä. Metsämaarianheinä on eteläinen lehtokasvi, ja tunturimaarianheinä kasvaa vain Enontekiön ja Inarin Lapissa. Maarianheinää on mm. käytetty vaatekaapeissa hajusteina ja puolalaisen Subrovka-vodkan mausteina. ”

Tässä teoksessa on myös kuva lännenmaarianheinästä. Netistä löytyy esim google-kuvahaulla useita kuvia maarianheinistä. Wikipedian mukaan maarianheinät ovat yleisiä tai melko yleisiä koko Suomessa, paitsi tunturimaarianheinä.

Netistä löytyy mainintoja, että maarianheinä tunnetaan myös nimillä Neitsyt Maarian sänkyheinä ja Neitsyt Maarian sänkyolki.

Kommentit (0)

Vastauksesi