Maailman pienin E-kirjain?

Maailman pienin E-kirjain?

Kulta- ja hopeaseppä ja korusuunnittelija Vilho Tavilehto teki seuraavan "keksinnön": Maailman pienin E-kirjain. Sen tarkoitus, mihin ja miksi, en muista. Erään muistelun mukaan se voisi liittyä myös röntgen-koneisiin?
Asiasta on ollut jossakin viikkolehdessä artikkeli 1960 - 1980 -luvuilla. Löytyykö se lehti, numero?

3 vastausta

Etsimme kirjaston käytössä olevista artikkelitietokannoista, mutta emme onnistuneet löytämään etsimääsi artikkelia.

Muistaisiko joku lukijoistamme tapauksen?

Kommentit (0)
12.08.201715:08
38
38

Tavilehto otti osaa kilpailuun, jossa haettiin kaivertajaa, joka kykenee kaivertamaan hiuksen halkaisijaa pienemmän E-kirjaimen...kyseessä oli NASAn työ, avaruuteen lähetettävään alukseen tjs.
Ville tasasi sydämen rytminsä syömällä määrättyjä ruokia määrättyinä ruoka-aikoina. Muutama viikkoja-kuukausia (n.1/2 vuotta) ja kaivertaminen saattoi alkaa; sydämen lyönti-viilto,sydämenlyönti-viilto jne., mutta niin työ edistyi.
Tämän kertoi edesmennyt mieheni, Villen työkaveri noilta ajoilta, ajoilta ennen nykyisiä tietokone -mahdollisuuksia.
Jotain tietoa löytyisi myös tuon ajan Pirkka-lehdestä.
Tavilehdon Ville oli eittämättä parhaita kaivertajia maailmassa; näin hänen kaivertavan "Isä meidän"-rukouksen pieneen kultalaattaan kihlapäivänäni syksyllä 1971. Ville nukkui pois muutaman vuoden sisällä traagisesti.
Kunnioittaen, ja aina ihmetellen taitojaan, lämmöllä muistaen K.I.K

Kommentit (0)
07.03.201715:35
77760
14

En tiedä maailman pienintä e-kirjainta, mutta vuonna 1989 IBM:n tutkijat kirjoittivat kirjaimet IBM atomeilla. Siitä on paha laittaa paremmaksi (pienemmäksi), tosin japsit asettelivat vuonna 2008 atomeja vielä tiheämpään kuin IBM aikoinaan, joka jätti vähän väliä atomien väliin.

Kommentit (0)

Vastauksesi