Maadoittamaton pistorasia maadoitetuksi

Maadoittamaton pistorasia maadoitetuksi

Meillä on 90-luvun alussa valmistunut talo, jonka pistorasiat ovat maadoittamattomat. Voiko niitä vaihtaa maadoitetuksi ja minkälaisia vaihtoehtoja siihen on? Netistä lukemalla selvisi, että pitäisi joko tyytyä maadoittamattomiin rasioihin, maadoituksen voi kytkeä "nollaan" tai maadoitukselle pitää vetää oma kaapeli. Mitä nämä vaihtoehdot tarkoittavat? Ensimmäinen on aika itsestään selvä (mikään ei muutu), mutta mitä tarkoittaa nollaan kytkeminen, onko sellainen sallittua ja mitä se tarkoittaa arkikäytön tai ongelmatilanteiden kannalta?

Vastaus

Kyllä niitä voi muuttaa. Työ tulee kuitenkin antaa sähköalan ammattilaisen tehtäväksi. Ammatillinen pätevyys ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan myös sähköurakointioikeudet. Työn saa suorittaa vain rekisteröitynyt sähköurakoitsija, jolla on työhön tarvittavat oikeudet. Sen voi tarkistaa osoitteesta http://rekisterit.tukes.fi/fi/Urakoitsijat/ .Tee tilaamastasi työstä kirjallinen sopimus ja varmista, että työn valmistuttua saat asennuspiirustukset ja käyttöohjeet. Pyydä sähköurakoitsijalta myös sähköasennusten  käyttöönottotarkastuspöytäkirja, jossa urakoitsija vakuuttaa, että kaikki sähkötyöt on suoritettu ja tarkastettu sähköturvallisuuslain mukaisesti.

Lisää tietoa kodin sähkölaitteiston kunnossapidosta osoitteessa http://www.tukes.fi/Tiedostot/sahko_ja_hissit/esitteet_ja_oppaat/kodin_sahkolaitteistot_kunnossap.pdf

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi