Lummetie 2 Vantaa

Lummetie 2 Vantaa

Käsittääkseni kyseinen rakennus alunperin piti olla kauppakeskus. Mm. sisällä on rullaportaat ym. kauppakeskukseen liittyvää. Osaatteko kertoa enemmän tästä asiasta? Miksei koskaan tullut kauppakeskusta. Oliko jo Tikkuri kauppakeskus olemassa silloin? (jolloin jo rakennus vaiheessa olisi ollut täysin turha)

Vastaus

Nyt kun Helsingin Sanomat lisäsi aikakone-verkkopalveluunsa tekstihakumahdollisuuden, on uutisten penkominen vanhoista näköislehdistä helpottunut suuresti. Aikakoneen avulla löytyi Lummetie 2:n kiinteistöstä runsaasti mainintoja.

Rakennuskunta Haka mainosti 14.10.1986 rakentavansa Vantaanaukion pohjoisreunaan 4-kerroksisen kauppiastavaratalon. Marraskuussa 1990 kauppiastavaratalo, Lummetie 2 oli valmis ja lehti-ilmoittelulla vuokrattiin vapaita tiloja. 5.5.1991 Helsingin Sanomat kirjoitti rakennuksesta otsikolla "Hakan ja Pohjolan murheenkryyni seisoo melkein tyhjillään". Kauppakeskuksen piti olla vilkkaan Vantaanaukion kaupallinen menestys. Se rakennettiin sinne, minne Tikkurilan uuden keskustan uskottiin laajentuvan. Rautatieaseman piti siirtyä paikan viereen ja kauppakeskuksesta tulla läpikulkupaikka. Vain muutama putiikki oli tuolloin avattu tyhjyyttään kumisevaan rakennukseen. Vantaanaukion suunnittelu ja kehittäminen oli uutisen mukaan jäänyt kesken. Kahdeksankymmenluvun nousukauden tulevaisuudenuskosta oli pudottu 90-luvun lamaan ja kauppakeskus oli lopultakin väärässä paikassa.

1.10.1994 Helsingin Sanomien mukaan Vantaalla pohdittiin Tikkurilan lukion siirtämistä kauppiastavarataloon. Tilat eivät kuitenkaan olleet aivan tarkoituksenmukaiset ja vuokrakin olisi ollut kallis. 9.4.1996 kerrottiin, että pääosin tyhjänä olleeseen taloon tulisi kirpputori. Lopulta elokuussa 1997 tilat siirtyivät opetuskäyttöön kun Vantaan täydennyskoulutuskeskus ja osa Espoon-Vantaan väliaikaisesta ammattikorkeakoulusta muuttivat taloon.

Kauppakeskus Tikkuri rakennettiin vuosina 1984 ja 1991.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi