Lumilinko Rally SB927.

Lumilinko Rally SB927.

Lumilinko Rally SB927. Käyttöohjeessa kehoitetaan kytkemään startin sähkökaapeli ensin koneeseen ja sitten vasta seinään. Poisotto myös ensin seinästä, sitten vasta koneesta. Miksi näin, eikös kytkentäjjärjestelmän pitäsi olla yhdentekevä? Kiitoksia vastauksesta!

Vastaus

Soitin Rally-lumilinkoja huoltavaan yritykseen ja kysäisin asiasta. Huoltomies Rajala vastasi, että kyse on varmastikin turvallisuustoimenpiteestä. "Verrataan vaikka auton lohkolämmittimeen: aina on turvallisinta irrottaa sähköjohto ensin seinästä (ettei virtaa enää tule), ja sitten vasta koneesta. Sama toisin päin, eli ensin johto koneeseen kiinni, ei seinään."

Sähköjohdon täytyy tietysti olla aika huonona, että siitä voisi saada sähköiskuja, mutta yleensä laitteissa ja niiden käyttöohjeissa pyritään ottamaan pienetkin vaaratilanteen mahdollisuudet huomioon.

Maalaisjärjellä ajatellen, monissa laitteissa voi aiheutua vaaratilanne, jos on kytkenyt virran ensin seinään ja sitten vasta koneeseen jos kone onkin unohtunut päälle (esim. terälliset koneet). Näin ollen onkin parempi opetella kaikkien laitteiden kanssa kytkemään johto ensin koneeseen ja sitten vasta seinään niin, että koneen yllättäen käynnistyessä voi johdon nyppäistä pistokkeesta pikaisesti pois ilman vaaraa.

Kommentit (0)

Vastauksesi