Lukulähetti-toiminta

Lukulähetti-toiminta

Hei Turussa toimii lukulähetti-toiminta. Onko vastaavasta toiminnasta tulossa infoa kirjaston järjestämänä Helsingissä?

Vastaus

Myös Helsingissä on aloitettu Lukulähetti-toiminta, mutta palvelu eroaa Turun Lukulähetti toiminnasta tai Lahjoita lukuhetki –kampanjasta  siinä, että tomitaan yhteistyössä vapaaehtoisjärjestöjen kanssa;  Helsingin ja Uudenmaan piirin SPR:n ja Alzheimerliiton kanssa. Kirjasto ei ’rekrytoi’ lukijoita.

Hankkeen sivuilla palvelua kuvataan näin: "

”Vapaaehtoisjärjestöjen kautta rekrytoidaan ystävätoiminnassa mukana olevia kokeneita vapaaehtoisia lukemaan ääneen palvelutaloissa, kirjastoissa tai kotona. Lukeminen tapahtuu ensisijaisesti palvelutaloissa ja jos ryhmän kunto sallii, myös osin mukana olevissa kirjastoissa. Tarkoituksena on, että ainakin yhdella alueella tarjotaan toimintarajoitteisille ikääntyneille ääneen lukemista myös kotona ja samalla pilotoidaan uusia toimintamalleja viedä palveluita lähemmäs tarvitsijoita."

Kirjasto kouluttaa omalta osaltaan halukkaita vapaaehtoisia tarjoamalla sopivia aineistoja (kootaan lukupaketteja) luettavaksi esim. muistisairaille. Vapaaehtoisjärjestöt ovat jo kouluttaneet näitä ihmisiä omilla ystävätoiminnan kursseillaan. Kirjasto tuo oman osaamisensa lukemisen edistämiseen ja järjestää lukulähettiläille vertaistapaamisia, joissa kokemuksia voi jakaa.

 Lukulähettilääksi voi päästä, jos käy tai on käynyt ensin esim. SPR:n ystävätoiminnan kurssin, sen jälkeen kirjasto kouluttaa lisää omaa osaamistaan. SPR-kursseja järjestetään jatkuvasti (23.8 alkaa seuraava), kannattaa seurata heidän mainoksiaan.  https://www.punainenristi.fi/tapahtumahaku?f%5B0%5D=field_region%3A2867&f%5B1%5D=field_subjects%3A52

Lisätietoja syksyn aikana.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi