Lukio 3 vuodessa, kun on 92 kurssia yhteensä

Lukio 3 vuodessa, kun on 92 kurssia yhteensä

Hei! Olen yrittänyt laskea pystynkö suorittamaan 92 lukion kurssia kolmessa vuodessa, ja onko 92 kurssia liikaa?

2 vastausta

Lukion pakollisten kurssien määrä on 47–51 kurssia, riippuen siitä, opiskeleeko matematiikasta lyhyen vai pitkän oppimäärän. Näin ollen 92 kurssia kolmelle vuodelle tuntuu melkoiselta urakalta. Sinun kannattaa kuitenkin keskustella asiasta oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajan kanssa. Jos et tällä hetkellä opiskele missään oppilaitoksessa, voit ottaa yhteyttä vaikka lähimmän lukion opinto-ohjaajaan.

Kommentit (1)
Vastaus on metsään. Pakollisia kursseja on tosiaan tuon verran, mutta vähintään kurss... Vastaus on metsään. Pakollisia kursseja on tosiaan tuon verran, mutta vähintään kursseja pitää käydä 75 jotta saa päättötodistuksen.
15.11.2016 17:58 Martti Syyskorpi 6436
15.11.201617:57
6436
63

On mahdollista. Omassa lukiossani muutama vuosi sitten samaan aikaan voi olla pääsääntöisesti 7 kurssia. Esim. jotkut kertauskurssit ja vanhojentanssikurssi olivat poikkeus tähän. Enempää ei voinut ottaa, koska muuten tunnit olisivat päällekkäin. (Erityislinjoilla tosin on poikkeavuuksia ja kursseja voi saada lisää.) Kun lukuvuodessa on viisi jaksoa ja viimeisenä vuonna opiskellaan pääsääntöisesti vain 3 jaksoa, saadaan kurssien maksimimääräksi 91. Kuitenkin halutessasi voit käydä kursseja myös YO-kirjoitusten aikaan/jälkeen neljännessä jaksossa.

Ongelmia tosin tulee esim. siitä, että täyttä täyttöastetta voi olla vaikea lukujärjestykseensä saada. Tarjolla voi olla johonkin aikaan vain kursseja jotka olet käynyt, joihin lähtötiedot eivät riitä tai jotka eivät vain sinua kiinnosta.

Itse erikoislinjalla kuitenkin suoritin 88 kurssia. Ei jää kovin kauas sinun tavoitteestasi. Tosin itselläni jäi kyllä yksi mielenkiintoinen kurssi käymättä koska en vain saanut sovitettua sitä mihinkään. Suosittelen sinua hakemaan mahdollisimman suureen lukioon, jotta kurssitarjonta on suuri. Saat vapautta kurssien sijoitteluun ja pääset valitsemaan haluamasi kurssit helpommin.

Kommentit (1)
Niin. Ja joitakin kursseja voi mahdollisesti suorittaa myös verkko-opintoina esim. yhteis... Niin. Ja joitakin kursseja voi mahdollisesti suorittaa myös verkko-opintoina esim. yhteistyössä paikallisen aikuislukion kanssa. Myös kesäopinnot voivat olla mahdollisia. Selvitä nämä suoraan lukiosta.
15.11.2016 17:59 Martti Syyskorpi 6436

Vastauksesi