Luin sunnuntain Hesarista (HS 29.1.2012) jutun palstalta "50 vuotta stten"...

Luin sunnuntain Hesarista (HS 29.1.2012) jutun palstalta "50 vuotta stten"...

Hei! Luin sunnuntain Hesarista (HS 29.1.2012) jutun palstalta "50 vuotta stten", jossa kerrottiin miehen tappaneen perheen Pohjois-Karjalassa taltoin ja kirvein. Kuin ihmeen kaupalla kaksi lasta oli pelastautunut, mutta he joutuivat viettämään yönsä ruumiiden kanssa.
Mieleeni jäi tämä murhenäytelmä, onhan meillä valitettavasti tänä päivänäkin monta samankaltaista tapahtumaa. Olen miettinyt, miten eloonjääneiden lasten kävi? Ovatko he vielä hengissä? Mihin ammatteihin päätyivät? Ja miten he elävät traumansa kanssa?

Vastaus

Uutisessa ei mainita henkilöistä tarkempia tietoja, joten tietojen etsiminen ei onnistunut. On myös melko epätodennäköistä, että kyseisten henkilöiden elämänkulku olisi selvitettävissä, vaikka uutisessa olisikin mainittu tekijän nimi.
Varmaan jo 1960-luvulla pyrittiin uutisoinnissa myös suojelemaan alaikäisiä lapsia.

Erilaisista traumoista ja niistä toipumisesta löytyy kirjallisuutta ja tutkimuksia. Mutta teoksia, joissa olisi käsitelty tapauksia, joissa vanhempi surmaa osan perheestä, ei löytynyt.

Jonkin verran asia voisi avautua Soili Poijulan "Henkirikosuhrien perheenjäsenten selviytyminen, mielenterveys ja kokemukset tuesta ja palveluista" tutkimuksen kautta.
http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/_julkaisu/1530547

Kommentit (0)

Vastauksesi