Luin kolmisenkymmentä vuotta sitten käännösromaanin, josta muistan vain, että...

Luin kolmisenkymmentä vuotta sitten käännösromaanin, josta muistan vain, että...

Luin kolmisenkymmentä vuotta sitten käännösromaanin, josta muistan vain, että päähenkilö keräsi kotiinsa kaikkea mahdollista, varsinkin sanomalehtiä. Muistaakseni hän lopulta kuoli tukehtumalla lehdistä muodostuneen tunnelin sorruttua. Onkohan tämän perusteella pienintäkään mahdollisuutta selvittää, minkä niminen kirja on kyseessä, kirjastosta sen taisin lainata...

Vastaus

Hei!

Kollegani ehdotti Marcia Davenportin romaania Olenko minä veljeni vartija (1957). Tuntuuko seuraava sitaatti tutulta? "Kukaan ei varmaankaan ole unohtanut, miten Seymour Holt löydettiin kuolleena tuosta ränsistyneestä talosta, joka oli lattiasta kattoon saakka täpötäynnä kaikenlaista rojua..."

Davenportin romaani pohjaa tositapaukseen. Erakoituneet newyorkilaisveljekset Homer Lusk ja Langley Collyer keräsivät kotiinsa vuosikymmenten mittaan tonneittain rojua ja paperijätettä. Heidät löydettiin kuolleina kotoaan vuonna 1947. Veljeksistä nuorempaa, Langleytä, jouduttiin etsimään asunnon tavarakaaoksesta useiden päivien ajan. Hän oli rusentunut kuoliaaksi valtavien sanomalehtipinkkojen alle.

Katso:
http://en.wikipedia.org/wiki/My_Brother%27s_Keeper_(novel)
http://en.wikipedia.org/wiki/Collyer_brothers

Romaani HelMetissä:

Davenport, Marcia: Olenko minä veljeni vartija (Gummerus, 1957)
http://www.helmet.fi/record=b1212198~S9*fin

Kommentit (0)

Vastauksesi