Luettele ammatteja/työpaikkoja, joissa viikonloput ovat aina vapaita.

Luettele ammatteja/työpaikkoja, joissa viikonloput ovat aina vapaita.

3 vastausta

Esimerkiksi monet kuntien ja valtion virastot ja toimipaikat ja pankit ja ovat viikonloppuisin kiinni, mutta osa henkilökunnastahan voi olla töissä. Monilla perinteisillä aloilla (kuten rakennusala, jolla aiemmin oli viikonloput vapaat) työskennelään nykyisin myös viikonloppuisin. Lukijoillamme on varmaan lisää ehdotuksia.

Kommentit (0)
12.10.201711:09
27593
107

Poliisiasemat. Eli asiakaspalvelu konttorissa lupapalveluja myöten.

Vakuutusyhtiöt. Niiden  asiaspalveluhenkilöiden tykö  ei useimmiten pääse edes arkisin muuten kuin varaamalla ajan.

Matkahuollot ovat kiinni la ja su, paitsi suurimmissa kaupungeissa. Rahtipuolella saattaa olla joku, mutta itse asiakaspalvelu näyttää olevan usein suljettu lipunmyyntiä ja odotushuoneita myöten.

Virastojen asiakaspalvelu on yleensä suljettu la-su. Sen sijaan voi olla pidennettyjä aukioloaikoja arkisin.

Samoin useimmat Oikeat Postitoimistot, sikäli kun niitäkään enää on. Asiamiespostien palvelu toimii useimmiten ainakin lauantaisin. Turussa on yksi postitoimisto avoinna lauantaisin. Lieneekö täällä muuten enää muuta oikeaa postia ollakaan...

Isännöitsijätoimistot - asiakaspalvelu on suljettu viikonloppuisin, mutta tietysti huoltomiesten tms. päivystys toimii, jotta avaimensa unohtaneet asukkaat pääsevät sisään.

Koulut. Opetusta ei tavallisissa kouluissa ole viikonloppuisin, joitakin erityistilanteita lukuunottamatta, tietysti opettajat tekevät töitä silloinkin tarpeen mukaan kokeita korjaten tai tunteja valmistellen.

Miten lie ammattioppilaitokset ja korkeakoulut, liekö niissä opetusta lauantaisin? 

On yrittäjiä, joiden liike on la-su suljettu. 

Yleisesti ottaen - viikonloppusulkemus koskee eniten asiakaspalvelupisteitä. Ja niiden ovet ovat yhä varmemmin suljettuja ja laajemmalla skaalalla sitä mukaa kun sähköiset palvelut lisääntyvät.

Kommentit (0)
12.10.201710:52
5166
73

Enemmän, kuin ammatista/työpaikasta, se on kiinni siitä millaisen työsopimuksen olet allekirjoittanut. Jos sopimuksessa lukee, että työ aika on arkisin 8-16, niin silloin viikonloput ovat vapaita. Työaikalain mukaan työtehtäviä ei saa suunnitella jo alunperinkin tehtäviksi ylitöinä ja ylitöitä saa teettää vain yllättävän ja liiketoiminnan kannalta välttämättömän syyn takia. Jos työnantaja siis työhaastattelussa kysyy valmiutta ylitöihin, niin silloin se luultavasti ei aio tuota lakia noudattaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi