Löytyykö netistä vanhoja/aiemmin esitettyjä Avara luonto -jaksoja?

Löytyykö netistä vanhoja/aiemmin esitettyjä Avara luonto -jaksoja?

Vastaus

Yleisradion TV1:n ohjelman Avara luonto nettisivun Usein kysyttyä -palstalla kysytään "Voiko Avaran luonnon ohjelmia katsella internetissä?" Yleisradio vastaa: "Olemme saaneet neuvotelluksi osaan Avaran luonnon ohjelmista myös nettiesitysoikeudet. Mikäli ohjelmalla on nettiesitysoikeus, on Avaran luonnon sivuilla ohjelmatiedon yhteyteen liitetty siitä kertova teksti. Silloin nämä ohjelmat ovat nähtävissä myös osoitteessa www.yle.fi/areena ."

Areenan sivulta löytyy tällä hetkellä yksi ohjelma, Vaihtolämpöisten elämää, joka on esitetty 7.2.2009.

Avaran luonnon sivulla on lisäksi kysytty "Voiko YLEstä ostaa Avaran luonnon videokasetteja tai DVD-kopioita?" Vastaus kuuluu: "Ei voi, ikävä kyllä. YLE ostaa ulkomaisiin ohjelmiin vain esitysoikeuden televisiossa, ja sopimuksemme kieltävät niiden kopioimisen. Joitakin - tosin harvoja - Avaran luonnon ohjelmia saa kirjastoista, videoliikkeistä tai hyvin varustetuista kirjakaupoista. Esimerkiksi monia BBC:n 'suursarjoja' myydään DVD:nä. Jos haluat tietää tarkemmin jostain tietystä ohjelmasta, näpyttele netin hakukoneeseen tuon ohjelman alkukielinen nimi. Tämän viikon Avaran luonnon alkukielinen nimi löytyy etusivulta. Hiljattain esitettyjen nimi löytyy arkistosta. Muistathan, että ulkomailta hankitussa ohjelmassa ei ole suomenkielistä käännöstä."

Helmet-kirjastoissa (pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastot) on lainattavissa videolla pari jaksoa: Sademetsän väki ja Sateenjumalan kraateri. Voit etsiä ne
http://www.helmet.fi/
palvelussa esim. Hakusanat-vaihtoehdolla kirjoittamalla lainausmerkkeihin fraasin "Avara luonto".

Lisää tietoa sarjasta löytyy nettisivulta:
http://www.yle.fi/avaraluonto/index.php/etusivu/

Kommentit (0)

Vastauksesi