Löytyykö netistä suomen kielellä päivittäistä listaa julkkisten syntymäpäivistä...

Löytyykö netistä suomen kielellä päivittäistä listaa julkkisten syntymäpäivistä...

Löytyykö netistä suomen kielellä päivittäistä listaa julkkisten syntymäpäivistä ja -vuosista? Esim. kukahan on tänään syntynyt ja minä vuonna?

Vastaus

Osoitteesta http://www.famousbirthdays.com/ löytyy kuuluisien henkilöiden syntymäpäiviä ja lisäksi linkkejä muihin palveluihin, joista syntymäpäiviä löytää. Niissä tosin paino näyttää olevan englanninkielisessä maailmassa.

Toinen näppärä lähde julkkisten syntymäpäiviin on suomenkielinen Wikipedia osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:P%C3%A4iv%C3%A4t. Kultakin päivältä löytyy luettelo syntyneistä, vaikka listaukset eivät olekaan valtavan kattavia. Klikkaamalla tietyn päivän sivulla vasemmassa reunassa olevaa linkkiä ”Tänne viittaavat sivut” näkee luettelon Wikipedian sivuista, jotka on linkitetty kyseisestä päivämäärästä. Vastaavasti vuodet ja niinä syntyneet henkilöt löytää Wikipedian osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Vuosisadat.

Laajemmin ja erityisesti englanninkielistä maailmaa painottavia syntymäpäiviä löytyy englanninkielisestä Wikipediasta osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Days ja vuodet puolestaan osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Centuries.

Kommentit (0)

Vastauksesi