Löytyykö netistä googlella tietoa simvastatiinin aiheuttamista sormien...

Löytyykö netistä googlella tietoa simvastatiinin aiheuttamista sormien...

Löytyykö netistä googlella tietoa simvastatiinin aiheuttamista sormien tunnottomuusoireista? En osaa englantia ja googlen ja tietsikan käyttötaitoni on heikko iästänikin johtuen.

Vastaus

Valitettavasti iGS:n toimitus ei voi ottaa kantaa lääketieteellisiin kysymyksiin, koska emme ole lääketieteellisiä asiantuntijoita. Ei-asiantuntija-arviona kuitenkin vapaasti käytettävissä olevien tietojen pohjalta voidaan kuitenkin sanoa, että yksi mahdollisista erittäin harvinaisista sivuoireista on mahdolliset tunnottomuusoireet.

Tutkimustuloksia ei kuitenkaan ole vielä tällä hetkellä kovinkaan paljoa saatavilla United States National Library:n ja National Institute of Health:n ylläpitämässä PubMed-tietokannassa, joten arvio on tältäkin osaa erittäin viitteellinen.

Yleensäkin lääkkeiden annostuksessa ja käytössä mahdollisten sivuoireiden tapauksessa kannattaa aina ottaa yhteyttä varsinaiseen asiantuntijaan, eli hoitavaan lääkäriin. Jos mahdolliset sivuoireet ovat vakavia, lääkkeen käytön keskeyttäminen ja yhteydenotto lääkäriinne on ehdottomasti suositeltavaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi