Löytyykö kirjastosta teoksia ja lehtiartikkeleita yrityksestä nimellä Oy Vaimennin Metalli Ab ?

Löytyykö kirjastosta teoksia ja lehtiartikkeleita yrityksestä nimellä Oy Vaimennin Metalli Ab ?

3 vastausta

Käytettävissä olevista lähteistä (yleisten kirjastojen ja korkeakoulukirjastojen kokoelmatietokannat ja lehtitietokannat) ei valitettavasti löydy kirjoja eikä lehtiartikkeleita kyseisestä yhtiöstä. Googlesta löytyy joitakin mainintoja suomeksi ja muilla kielillä.

Kommentit (0)
03.07.201717:23
24484
42

Netissä mm. lehti Special weapons August 2.,2004, ss. 70-71, artikkelin nimi Test & evaluation,.223  suppressors, kirjoittaja A.Paulson. Lyhyt  teksti, mainitaan, että kyseinen firma on valmistanut Vaime-merkkisiä vaimentimia, joita tekijän mukaan on vielä ollut 2000-luvun alussa ammattilaisten käytössä. Sivun 70 oikeassa alanurkassa toden totta sanotaan, että firma on valmistanut tehokkaita tarkkuuskiväärejä, joissa on ollut kiinteä vaimennin, sovitettu Lapuan 7.62X51 panoksille.

Saapas nähdä, joutuuko mummu pyytämään nöyrästi anteeksi, kun ei uskonut [vuonna 2005 asiaa etsittyään], että koko asetta olisi edes ollut olemassa. :-) 

Luettuani Childin kirjan Kaukolaukaus, jossa ao  juttu on mainittu, ryhdyin etsimään asetta - enkä löytänyt. Firman kyllä löysin, tai firman, joksi sitä arvelin, mutta se oli lopettanut toimintansa.Nyt löytyy yhä Kauppalehden yrityshausta yritys nimeltä Vaimenninmetalli Oy, joka on ollut aktiivi 1980-2005.

Mikäli kysyjä on vielä kiinnostunut asiasta, ehdotan 

1. suullista tiedustelua Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastoon (onko kaikki asekirjat ja -lehdet luetteloitu?)

2. vastaavaa kyselyä Maasotakoulun kirjastoon Lappeenrantaan - sama mahdollisuus?

3. Sotamuseon aseasiantuntijalle

Näihin voi soittaa keskusnumeron 0299 800 kautta, pyydä keskusta yhdistämään kirjastoon joko Santahamina tai Lappeenranta, kirjastopisteitä on muissakin paikoissa, tai Sotamuseoon aseasiantuntijalle.

Ehkäpä kannattaa kysyä myös aseinsinööriguru Tapio Suihkolta, tapio.suihko ät aseinsinoori.fi

Tai jos olet Facebookissa, kysy suoraan kirjailijalta. Minä en ole, olisin muuten saattanut kysyä jo.

 

Kommentit (1)
Muuten, kun kirjastossa ensimmäisen kysymyksen perusteella etsittiin tuotetta Vaime - kat... Muuten, kun kirjastossa ensimmäisen kysymyksen perusteella etsittiin tuotetta Vaime - katsottiinko kaikki asekirjat? Tiesikö hakija hakevansa asetuotetta, koska sitä ei ollut kysymyksissä mainittu? En ennätä nyt syynäämään kaikkia Jane´s ja Arma Fennicoita, kannattaa katsoa.
3.7.2017 17:29 Lahja Kotka 24484
11.07.201721:08
24484
10

Vielä yksi hakumahdollisuus: Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston vanha lehtiartikkelikortisto. Kortiston ylläpito on lakkautettu, eli uutta tietoa sinne ei enää tallenneta. Se on manuaalinen, täyttää useita peltilaatikostoja. Korteissa on ainoastaan viitetietoja, ei kokotekstejä. Niistä voi hakea esim. hakusanoilla käsiaseet - kiväärit tai sitten aseteollisuus tms. Asekorteilla saattaa olla välikortteja sen mukaan, onko viitteitä kerätty eri maista. Kortistoa ylläpidettiin vielä 1980-luvulla, jolloin Vaime-kiväärejä kerrotaan valmistetun.

Omaa hakuani tehdessäni 2005 en tarkistanut kyseistä kortistoa. Vahinko.

Kommentit (0)

Vastauksesi