Löytyykö kaikista Suomen ravintoloista ja pubeista täydellinen invavessa?

Löytyykö kaikista Suomen ravintoloista ja pubeista täydellinen invavessa?

Jokaisella on oma käsityksensä täydellisyydestä. Yleensä ravintoloissa, pubeissa oleviin invavessoihin sijoitetaan myös paikka jossa voi vauvalle vaihtaa vaippa. Se on mukavaa kun kannettomassa roskiksessa on haiseva vaippa. Oli se sitten pienen vauvan tai sairautensa vuoksi vaippaa käyttävän. ;)

2 vastausta

Pubeissa vaipanvaihtopiste? En ole törmännyt. Kaikista Suomen juottoloista ja ravintoloista ei vielä löydy täydellistä inva-wc:tä.

Kommentit (0)
12.04.201714:47
21673
87

Eikä tule löytymään. En ole pubeissa paljon vaipanvaihtoa nähnyt harjoitettavan, ihan syystä, sillä pubi ei mikään pikkuvauvan paikka olekaan (pakko hieman ihmetellä kysyjän elämänkatsomusta). Mutta ei se vaippapöytä varsinaisesti invavessaankaan - tai liikuntaesteisten eli le-wc:hen, kuten nykyään kuuluu sanoa - kuulu; onpahan vain pantu sinne, kun siinä on yleensä tilaa. Pyörätuolin kääntöympyrä on määräyksissä 1600 mm, joten reunoille ja nurkkiin jää alueita, joihin tuommoisen voipi sijoitttaa. Mutta edes täydellistä invavessaa ei tule ikinä kaikista juotto- ja syöttöpaikoista löytymään, sillä sellaisen rakentaminen vanhaan liikekiinteistöön on usein mahdotonta tai ainakin kohtuutonta ja siitä syystä ne saavat usein vapautuksen määräyksestä, vaikka sisustusta vaihtaisivatkin. (Ellei pysty rakentamaan oikeaoppista invavessaa, jossa istuimelle pääsee molemmilta puolilta, on tehtävä kaksi hieman pienempää, oikea- ja vasenkätinen.) Jos ruvetaan isompaa remppaa tekemään elikkäs seiniä kaadetaan, sitten rakennustarkastuksessa kyllä le-wc vaaditaan. Mutta jos joku könkkölä (anteeksi!) saisi läpi lainmuutoksen, että kaikkialla, missä ihmiselle voi hätä tulla, on le-wc oltava, jäisi vanhoissa kivitaloissa sijaitsevista liikehuoneistoista suuri osa tyhjilleen. Olen itse syönyt elämäni parhaan turkkilaisen aterian Berliinissä ravintolassa, jossa ei ollut lainkaan yleisövessaa, eikäpä näkynyt juuri henkilökuntatilojakaan...

Kommentit (4)
Aggressio-ongelma on hankala vaiva. Usein potilas ei sitä itse tunnista tai pitää sitä... Aggressio-ongelma on hankala vaiva. Usein potilas ei sitä itse tunnista tai pitää sitä jopa hyveenä. "Olen periaatteen mies." Psykoterapeuttinen hoitomotivaatio on huono, samoin halu käyttää lääkitystä pääsääntöisesti puuttuu.
12.4.2017 18:49 Eetu Etukeno 8078
Sori, tämä kommentti meni ohi! Oliko tarkoitettu minulle vai kysyjälle? Selvennä pikka... Sori, tämä kommentti meni ohi! Oliko tarkoitettu minulle vai kysyjälle? Selvennä pikkasen, eetu, pliis!!
12.4.2017 20:50 Mika Suominen 21673
Hetken kun mietit, niin hoksaat vastauksen ihan itse.
12.4.2017 21:30 Eetu Etukeno 8078
Näytä enemmän
En löydä aggressiivisuutta sen paremmin kysymyksestä kuin ensimmäisestä vastauksestak... En löydä aggressiivisuutta sen paremmin kysymyksestä kuin ensimmäisestä vastauksestakaan. Saisiko neljän pisteen vihjeen? Yleensä tekstimuotoisessa keskustelussa ryhmä "muut" vaikuttaa määräänsä enemmän aggressiiviselta tai muuten kielteisen tunnekuohun vallassa olevalta. Syy löytynee siitä, että ihminen täydentää puuttuvan informaation mielikuvituksellaan, huomaamatta sitä, mikä oli havaintoa ja mikä kuvittelua. Mielikuvituksen tärkeimpänä raaka-aineena taas on se, että lukija kuvittelee itsensä kirjoittajan asemaan ja tarkkailee sitten omia tuntemuksiaan.
15.4.2017 13:45 Reijo Jaakkola 9549
Näytä vähemmän

Vastauksesi