Löytyykö E.Järnefeltin "Saimi kedolla" ja "Marjastajat" -töistä kuvia, jotka on luvallista laittaa nettiin?

Löytyykö E.Järnefeltin "Saimi kedolla" ja "Marjastajat" -töistä kuvia, jotka on luvallista laittaa nettiin?

Etsin kyseisistä maalauksista sellaisia ilmaisia kuvatiedostoja, jotka olisi luvallista laittaa esiin opintomateriaaleihin. Googlen käyttöoikeussuodatuksella en löytänyt versioita joilla olisi vapaa käyttöoikeus.
Olisiko joku muu mahdollisuus löytää näitä, ja mistä voisi saada selkeät ohjeet voiko maalauksia käyttää esim. opintojaksojen kuvituskuvina ja pohdinnan herättäjinä?

Vastaus

Eero Järnefeltin maalausten suoja-aika on umpeutunut vuonna 2008, mutta maalauksista otettujen valokuvien suoja-aika on 50 vuotta kuvanottovuoden päättymisen jälkeen. Lisätietoa kuvaoikeuksista löytyy Kuvaston sivuilta:
http://kuvasto.fi/kuvaoikeuksien-abc/

Wikimedia Commonsissa on kolme valokuvaa "Saimi kedolla" -maalauksesta, mutta niiden todellisesta käyttöoikeudesta on vaikea sanoa mitään, sillä kuka tahansa voi ladata palveluun kuvia:
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?search=saimi+kedolla&title=Special:Search&go=Go&searchToken=5bhkiahfg1yp9oqz8xam771r6

Turvallisin vaihtoehto olisi olla yhteyksissä valokuvien omistajatahojen kanssa tai toisaalta maalausten omistajien kanssa. "Saimi kedolla" kuuluu Järvenpään taidemuseon ja "Marjastajat" Tampereen taidemuseon kokoelmiin.

Kommentit (0)

Vastauksesi