Löytyisikö netistä sivustoja kellonrakennuksesta ja -korjauksesta kiinnostuneille?

Löytyisikö netistä sivustoja kellonrakennuksesta ja -korjauksesta kiinnostuneille?

"Kelloharrastajia? Onko kellojen korjausta/rakentamista harrastavilla nettisivut, keskusteluryhmä tms. forum, jossa voi kysellä ja lukea aiheesta? Vastaus 18.12.201615:16 Helsingin kaupunginkirjasto Internetistä löytyy mm. Kellofoorumi-niminen keskustelupalsta, sekä Kelloharrastajat-niminen Facebook-ryhmä. Lähteitä ja lisätietoja: Kellofoorumi Kelloharrastajat" VASTAUS EI OIKEIN KOHDANNUT KYSYMYSTÄ; FORUM JA FACEBOOK-RYHMÄ NÄYTTÄVÄT LÄHINNÄ KELLOMUOTIIN/MUOTIKELLOIHIN KESKITTYNEILTÄ. EDELLEEN HAUSSA KELLONRAKENNUSTA/KORJAUSTA HARRASTAVAT.

Vastaus
11.07.201721:44
30245
43

Hyvä kysyjä, et mainitse, millä kielillä vastaukset saisivat olla.

Ensimmäiseksi ehdotan, että kysyisit Kellomuseosta tai Kelloseppäkoulusta. Ehkä osaavat neuvoa, vaikka et aiokaan ammattilaiseksi.

Ammattilaisilta kannattanee kysyä, koska he todennäköisesti ovat kirjoittaneet asiasta tai toimivat mahdollisilla kursseilla tai opintopiireissä vetäjinä.

Yliopistokirjastojen tietokannasta Melinda löytyi suuri määrä erilaisia kelloja ja kellosepäntyötä koskevia kirjoja. Hain asiasanalla kellosepät. Tietysti osa niistä voi olla dekkareita yms, mutta nimekettä ja asiasanoja tarkastellessa löytyi monta sellaista, joista saattaisi olla kysyjälle apua. Osa suomenkielisiä, osa ruotsin- englannin- saksan- ja ranskankielisiä. Esim seuraavat:

Ari Järvelä: 30 vuotta kädentaitojen kannustajana.

Koivisto, Leo: Helilurikellot. Osat 1, 2, 3 ja 4. Käsittelevät kellon eri osia, korjaamista yms.

Ruokola, Hannu: Kello-oppi. Paristorannekellot. (näyttäisi kirjalta, jota on ehkä käytetty oppikirjana).

Kysyjä voi itse tehdä uuden Melinda-haun vaikkapa juuri hakusanalla kellosepät, ja katsella, mikä tuntuisi sopivalta. Osa teoksista on saatavissa vain korkeakoulukirjastoista, osa myös yleisistä kirjastoista.

Alla viite, jonka kautta pääsee Melindan hakusivulle.

Kellosepäntaidon edistämissäätiö ylläpitää Kelloseppäkoulu. Säätio on mm. kustantanut Leo Koiviston tekemät kirjat. Näin olettaisin kirjojen olevan laadukkaita ja havainnollisia.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi