Löysimme talomme vintiltä vanhoja lehtiä aikamoisen kasan vanhoja Kotiliesiä...

Löysimme talomme vintiltä vanhoja lehtiä aikamoisen kasan vanhoja Kotiliesiä...

Löysimme talomme vintiltä vanhoja lehtiä aikamoisen kasan vanhoja Kotiliesiä sekä kaksi Aku Ankkaa vuodelta 1954 numero 11 molemmat lehdet, eli varmaankin ne ilmaislehdet joita jaettiin. Se kiinnitti näissä lehdissä huomion että ne ovat aivan eri väriset toinen kansilehti kirkkaan punainen ja toisen osanssinruskea, samoin kuvat ovat siäsivuilla erivärisiä. Onko näillä lehdillä muuta kuin keräilyarvo.

Vastaus

Aku Ankka 11C/1954 oli erikoisnumero, jota jaettiin kotitalouksiin ilmaiseksi n. 800 000 kappaleen painoksena. Kyseinen numero tunnetaan lehden tarinan mukaisesti "Vahva-Jussin" nimellä ja oli vain 12-sivuisena normaalia ohuempi julkaisu.

Väriversioista on hieman ristiriitaista tietoa liikkeellä, ja vaikuttaisi siltä, että liikkeellä ollut useampia, värisävyiltään ja painojäljeltään poikkeavia versioita. Erään tiedon mukaan värierot johtuvat painoprosessin aikana painokoneessa ilmenneestä värinsyöttöviasta. "Värivirheellisestä" versiosta puhuttaessa viitataan yleisimpään, kansilehdeltään haaleampivärityksiseen versioon, kirkasvärisimmän, punapohjaisen ollessa keräiljöiden keskuudessa se harvinaisin ja halutuin: siinä missä ensinmainittujen, "värivirheellisen" kappaleiden hinnat näyttäisivät liikkuvan muutamissa kympeissä - kunnosta riippuen n. 50 euron molemmin puolin - arvelisin tuon kansilehdeltäään kirkkaanpunapohjaisen kappaleen nykyhinnan liikkuvan huippukuntoisena helposti kolminumeroisissa lukemissa.

Jokatapuksessa kumpainenkin keräilykappaleita, jotka - arvonsa säilyttämiseksi tulisi säilyttää huolella, mieluiten muoveissa ja valolta suojassa, jotta kansilehdet ja sivut säilyisivät, kovakouraisen käsittelyn ohella, kellastumilta, kulumilta ja taittumilta.

Kommentit (0)

Vastauksesi