Löysimme kirjan nimeltä "Tänä päivänä - suuret asiat lapsuuden arjessa" joka on...

Löysimme kirjan nimeltä "Tänä päivänä - suuret asiat lapsuuden arjessa" joka on...

Löysimme kirjan nimeltä "Tänä päivänä - suuret asiat lapsuuden arjessa" joka on Artko-nimisen kustantamon kustantama. Ilmeisesti tätä kustantamoa ei enää ole olemassa - noin niinkuin pienen googletuksen perusteella. Kenelleköhän mahtaa nykyisin kuulua oikeudet kyseiseen kirjaan? Se on siis julkaistu 1968 ja kirjoittajia on useita, mm. Jussi Aarnio.

Vastaus

Tampereen kaupunginkirjastosta saadun tiedon mukaan Artko-kustantamon taustalla oli vuonna 1919 perustettu tamperelainen Uusi Kivipaino. Yritys harjoitti kirjakustannustoimintaa vuosina 1947-84. Vuodesta 1991 Uusi Kivipaino oli osa Edigraph-konsernia, jonka toiminta päättyi konkurssiin 1998.

”Tänä päivänä : suuret asiat lapsuuden arjessa” -teoksen tekijöiden vaiheista ei valitettavasti paljonkaan tietoja löydy. Teoksen kirjoittaneesta nelikosta Jussi Aarnio, Aarno Hammar, Pekka Kosonen ja Eero Veneskoski, viimeksimainittu on ainoa, jonka voi oikopäätä julistaa kuolleeksi: tamperelainen pastori ja musiikkimies Veneskoski (s. 1918) kuoli vuonna 2001.

Suomessa tekijänoikeus syntyy tekijälle, joka luo kirjallisen tai taiteellisen teoksen. Tekijänoikeus voi syntyä vain ihmiselle tai usealle ihmiselle yhteisesti. Kirjallisena teoksena pidetään myös mm. karttaa, selittävää piirustusta, graafista teosta sekä tietokoneohjelmaa.

Tekijänoikeuden voimassaoloajasta säädetään tekijänoikeuslain 4 luvussa (lain 43-44 a §). Lain 43 §:n mukaan tekijänoikeus on voimassa tekijän elinajan ja 70 vuotta hänen kuolinvuotensa päättymisestä http://www.minedu.fi/OPM/Tekijaenoikeus/lait_ja_saeaedoekset/?lang=fi

Kommentit (0)

Vastauksesi