Löydättekö lisätietoa tuotteesta Kunnon kurkkupastilli sekä sen tv-mainoksista?

Löydättekö lisätietoa tuotteesta Kunnon kurkkupastilli sekä sen tv-mainoksista?

Löydättekö jotain kautta tarkempaa tietoa mm. valmistajasta, pastillien myyntivuosista ym. vastaavista seikoista (ainakaan pikainen Google-haku ei tuottanut YouTube-videolinkkien ja yksittäisen Pupuleipomo-blogimaininnan lisäksi muita tuloksia)? Myös tv-mainoksen taustasta kiinnostaisi kuulla lisää, sillä 1. videolinkin mukaan mainos olisi tehty animaattorilegenda Richard Williamsin tuotannon alla: esim. onko mainos tehty nimenomaan Kunnon kurkkupastilli -tuotteelle, vai sovitettu jostain valmiista animaatiomateriaaleista? Tv-mainoksen kertoja kuulosti myös varsin tutulta, mutta nimi ei tule mieleen: sattuisiko joku tunnistamaan kyseisen ääninäyttelijän? Linkit tv-mainoksiin: 1. https://www.youtube.com/watch?v=GbzpihbF8Uc 2. https://www.youtube.com/watch?v=_-dVdanlZY4 3. https://www.youtube.com/watch?v=ur1yDjN5y1o

Vastaus

Valitettavan vähän löytyi tietoa. Helsingin Sanomien aikakoneen avulla kävi ilmi, että kurkkupastillia toi maahan Apolab-niminen yritys, jonka tuotevalikoimaan kuului myös Strepsils-pastilli. Kyseinen Apolab Oy oli norjalaisen A/S Apotekernes Laboratorium -lääketehtaan suomalainen tytäryhtiö. Se perustettiin vuonna 1974 ja silloin myös brittiläisen The Boots Company Ltd:n edustus siirtyi Apolabille. Boots markkinoi edelleen Strepsils-pastilleja (valmistaja Reckitt Benckiser), mutta olikohan Kunnon kurkkupastilli -nimellä Suomessa myyty tuote myös Boots-yrityksen valikoimaa ja Reckitt Benckiser- tehtailta peräisin, sitä emme pysty varmistamaan. Myös A/S Apotekernes Laboratorium on joskus valmistanut pastilleja. Apolab lopetti toimintansa todennäköisesti 1990-luvulla.

Kunnon kurkkupastilli oli myynnissä ainakin vuosina 1981-1986. Mainosvideon YouTubelle linkittänyt mainitsee sen olevan Richard Williamsin tuotantoa. Onhan se mahdollista, että huolella tehtyä animaatiota olisi käytetty valmistajan kurkkupastillimainoksissa muuallakin. Maisemat ja hahmot tuovat mieleen lähinnä Pohjois-Amerikan tai Kanadan erämaat.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi