Los Pacos?

Los Pacos?

Suomen yleisurheilijat harjoittelivat ennen talvisaikaan Espanjassa paikassa nimeltään Los Pacos.Missä kohti tämä paikka sijaitsi ja mitä siellä nykyisin on? Oliko kyseessä urheiluopisto tyylinen paikka,vai seutu? Jossain Malagan suunnalla luulisin olleen?

Vastaus

Los Pacosissa (Fuengirolan läheisyydessä) sijaitsi urheilukeskus (urheilukylä), jossa suomalaiset urheilijat ainakin 1970-luvulla harjoittelijat. Wikipedian mukaan suomalainen yrittäjä Teuvo Hakulinen alkoi 1960 luvulla rakentaa lomakylää Espanjaan. Hakulinen sai yhteistyökumppanikseen Suomen Urheiluliiton ja Los Pacosia alettiin kehittää urheilukeskukseksi, josta tuli suomalaisten urheilijoiden suosima harjoittelupaikka. Esimerkiksi vuonna 1973 uutisoitiin, että lähes kaikki Suomen Urheiluliiton valmennusstipendin saaneet urheilijat harjoittelevat Los Pacosissa. Urheilijat oleskelivat keskuksessa 2-3 kuukautta. Lisäksi paikalla kävi myös kuntourheilijoita

Helsingin Sanomissa on Los Pacosin urheilukeskuksesta kirjoitettu 1970-luvulla melko usein (20.11.1973, 8.11.1974, 2.2.1975, 31.5.1975, 4.2.1976, 20.10.1978). Kirjoituksista käy ilmi, että Los Pacosissa harjoitteli niin yksilö- kuin joukkuelajien edustajia. Vuoden 1976 jutussa mainitaan, että Los Pacosin lähellä oli myös Estepanon keskus, jossa harjoitteli urheilijoita useista maista.

Valitettavasti keskuksen tarkka sijainti ei selvinnyt. Yle on julkaissut vuonna 1976 jutun Los Pacosin kiinteistökauppoihin ja suomalaisiin eläkeläisiin liittyvän ohjelman. Ylen sivuilla on jutun yhteydessä kuvia mm. Avussa, Hymyssä ja Suur-Seurassa julkaistuista artikkeleista, joissa voisi olla tarkempaa tieto keskuksesta, mutta valitettavasti ko.ajankohdan lehtiä ei ole varastoitu.

Ole-lehdessä on kuvia Los Pacosista 1970-luvulta, Los Pacosissa on edelleen Avenida de Finlandia. Toivotttavasti joku palstamme lukijoista olisi käynyt paikanpäällä tai osaisi kertoa missä tarkalleen urheilukeskus sijaisti ja mitä siellä nykyisin mahtaa olla.

Kommentit (0)

Vastauksesi