Lontoossa alkoi äskettäin BBC:n jokakesäinen Proms-festivaali.

Lontoossa alkoi äskettäin BBC:n jokakesäinen Proms-festivaali.

Lontoossa alkoi äskettäin BBC:n jokakesäinen Proms-festivaali. Olen vesi kielellä katsellut ohjelmatarjontaa, mutta kuuntelemaan en ole päässyt, koska televisio on vaimoni ja minun muodostamassa perheessä iltaisin muussa käytössä. Yritykseni kuunnella netin kautta ovat tyssänneet siihen, että vanha kannettavastani voi kuulua mutama tahti musiikkia ja sitten taas pitkä tauko "odota hetki..." -kehotuksin. Siksi kysynkin, mistä tietokoneeni kelvottomuus YLE:n ohjelmien kuunteluun (katselusta puhumattakaan) voisi johtua. Ja vielä: onko myytävänä erillisiä digitaalisia radiovastaanottimia, ja jos on, niin missä hinnoissa ne likkuvat?

Vastaus

Kiitos kysymyksestä ja anteeksi, että vastaaminen on kestänyt. Vetoamme kirjastonväen villiinnyttäneisiin kesälaitumiin. ;)

Ensin niihin kuuntelu-/katseluongelmiin. Kuinka vanha koneesi on? Saattaa nimittäin olla, että koneesi on niin vanha, etteivät sen tehot riitä nykyiseen bittivirtaan.

Entäpäs nettiliittymäsi? Onko sinulla kiinteä yhteys vai käytätkö nettitikkua? Nettitikkujen kanssa on ollut melkomoisesti ongelmia, kuluttajaneuvojat ovat saaneet talven ja kevään aikana yli 350 niitä koskevaa valitusta. Operaattorin lupaamaan maksiminopeuteen ei kannata tuijottaa, se kun toteutuu aniharvoin. Metropolia-ammattikorkeakoulun tekemien mittaustulosten mukaan DNA:n mobiililiittymä jäi parhaimmillaan 63 prosenttiin luvatusta maksiminiopeudesta, Soneran 40 prosenttiin ja Elisan noin kolmannekseen.

Kolmas vaikuttava asia on lähettäjän kapasiteetti (BBC:llä se tosin luulisi riittävän) sekä sen hetkisten käyttäjien määrä. Jos kuuntelijoita/katsojia on paljon, ruuhkautuu yhteys ja hidastuu entisestään.

Sitten digitaaliseen radiovastaanottimeen. Yle lopetti digitaaliset radiolähetykset vuonna 2005, kun suomalaiset eivät ottaneet innostuakseen digitaalisista radioista. Sen vuoksi ei niitä ole kauheasti tarjolla. Suomesta löysin tämän allaolevan myyjän. Hintaa tosin eivät ilmoittaneet. Ulkomailta voi netin kautta myös etsiä. Laitat googleen vaikka hakusanoiksi DAB digital radio.

http://www.one-pro.fi/pdf/digitv/1PRO%20USB%20Digi-TV%20&%20Radiovastaan...
http://www.tml.tkk.fi/Studies/Tik-110.300/1999/Essays/dab.html

Kommentit (0)

Vastauksesi