Lokkimuhennos

Lokkimuhennos

Viikinkien kerrotaan syöneen mm. lokkimuhennosta. Miten kyseistä ruokalajia valmistettiin?

Vastaus

Viikingit käyttivät monipuolisesti hyväkseen saatavilla olevaa ravintoa. Metsästämällä ja kalastamalla saatiin proteiinipitoista syötävää ja kotieläimiäkin pidettiin. Kasviksia ja hedelmiä sekä viljatuotteita saattoi kuulua ruokavalioon sesongin mukaan.

Googlen löytämä Valerie Evansin lapsille suunnattu Creative History -kirja kertoo viikinki-uudisasukkaiden käyttäneen Atlantin rantaseuduilla myös lokkeja ruokanaan. Liha paahdettin tai paistettiin ja lokin munia valmistettiin syötäväksi. Toinen lastenkirja aiheesta mainitsee myös lunnien munien keräilyn. Varsinaisia reseptejä vastaaja ei löytänyt.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi