Lohiapajanlahden tunnelivaraus Jätkäsaareen

Lohiapajanlahden tunnelivaraus Jätkäsaareen

Onko mahdollista, että Helsinki 2050 suunnitelmat, joissa on mm. esitetty kuvin ja kartalle merkittynä tietona tunnelivarauksesta Lauttasaaresta lähtevästä (Tallbergin Puistotieltä) Jätkäsaareen on jäänyt kirjaamatta ylös mihinkään virallisiin dokumentteihin? Mistä nämä kansalaisten äänellä tehdyt suunnitelmat löytyy? Onko tämä ehdotus/huomautus ohitettu laittomasti virallisista osallistumisraporteista? Onko tunnelivarauksesta käyty keskustelua missään? Tai onko tietoa asiasta valtuustolla, lauttasaarelaisilla tai mahdollisesti jätkäsaarelaisilla? Lauttasaarilehdessä, ei tunnelivarauksesta oltu mainittu mitään, vaikka Lohiapajanladesta oli artikkeli. (Lauttasaari nro 34 / 6.10.2016)

Vastaus

Kysyjä tarkoittanee Helsingin yleiskaavan valmisteluun liittyvää Helsinki 2050 -kyselyä. Kyselyyn vastasi yhteensä 4 671 vastaajaa 4.11.– 9.12.2013 välisenä aikana. Karttakyselyn tuloksista on julkaistu karttatyökalu. Kun ruksaa kohdan "joukkoliikenteen yhteys", ilmestyy kartalle valtaisa määrä viivoja. Kun vastaaja klikkaili näitä Lauttasaaren ja Jätkäsaaren välisiä viivoja, paljastui eräästä niistä teksti: Maanalaiset kulkuyhteydet Lauttasaari <-->Jätkäsaari välillä. Eli ilmeisesti ehdotus on noteerattu muiden mahdollisten tunneliehdotusten joukossa. Myös maanalaista pikaraitiotieyhteyttä on tälle välille näköjään ehdotettu.

Kyselyn ehdotukset löytyvät myös kahtena kaupunkisuunnitteluviraston tallentamana tiedostona.

Tarkempia tietoja oman ehdotuksensa käsittelystä saanee kaupunkisuunnitteluvirastosta. Ehdotusten valtava määrä on varmaan asettanut tiettyjä rajoitteita niiden käsittelyyn käytettyyn aikaan.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi